• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od najboljih "osica" završava rukometnu karijeru: Borac je moja porodica, voljela bih da još osvojim Kup BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srednji bek Ženskog rukometnog kluba Borac Božana Ćutković na kraju sezone će završiti igračku karijeru.

 Božana Ćutković završava karijeru izjava za MONDO Izvor: ŽRK Borac/promo

Pobjedom nad Ilidžom 26:19 (12:8) u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, banjalučke "osice" su po treći put zaredom osigurale plasman u evropska takmičenja.

Najveći doprinos trijumfu, ali i velikom uspjehu Banjalučanki, dala je Božana Ćutković, koja je na oproštaju od dvorane "Borik" i banjalučke publike, bila najefikasnija sa pet postignutih golova.

"Prestajem sa aktivnim igranjem rukometa. Punih 16 godina sam u ovom sportu, jednu sezonu sam provela u Miri iz Prijedora. Sa Borcem sam pet puta osvojila Kup Republike Srpske, Kup BiH, bile smo šampionke RS kao i prvakinje BiH. Svi trofeji su mi dragi ali eto ako vec moram da izdvojim neki posebno, neka to bude trofej prvaka Srpske koji smo osvojili 2018. godine kad sam se iz Mire vratila u Borac", rekla je Ćutković za naš portal.

Zahvaljujući angažmanu direktora "osica" Darka Savića, Božana je iz tadašnje Mire, koja se takmičila u Premijer ligi BiH, prešla u banjalučki tim koji je nastupao u nižem rangu - Prvoj ligi Republike Srpske, te osvojila titulu i plasman u bh. elitu.

"A moram priznati da bih sad bih najviše voljela da osvojimo još i Kup BiH ove sezone i da taj pehar bude nešto po čemu ću pamtiti završetak igračke karijere", dodala je Božana, aludirajući da "osice" do kraja sezone očekuje završni turnir u Hadžićima, gdje će u polufinalu igrati protiv domaćina, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Grude i Izviđač iz Ljubuškog.

Najimpresivniji trenuci iz njene rukometne karijere nesumnjivo su vezani za dvomeč protiv Benfike u EHF Evropskom kupu prošle sezone, a duel iz "Borika" je izabran i za najbolji sportski događaj u gradu na Vrbasu u 2022. godini.

"Utakmica protiv Benfike i ispunjen 'Borik' do posljednjeg mjesta je svakako nešto što cu zauvijek pamtiti i što je kruna moje karijere".

A sada je pred njom nova životna stranica uz konstataciju da nikada neće zaboraviti banjaluči klub, čiji će biti najvjerniji navijač.

"Planiram da započnem novo poglavlje života u kom ću se truditi da budem isto tako uspješna. Nadam se i da ću se ostvariti kao supruga i majka. A Borac će uvijek biti dio mog srca kao i crveno plava porodica kojoj ću u narednim sezonama pružati podršku sa tribina. Klub je uvijek bio moja druga porodica, u njemu sam stekla prijatelje za cijeli zivot. Druženja i putovanja ću pamtiti dugo, puno je lijepih momenata za ovih 16 godina", zaključila je rukometašica "osica".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC