• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka Đokovića čeka Aleksandar Kovačević Kova: Ko je igrač koji nastupa pod američkom zastavom

Sin stonotenisera Milana i Milnke biće prvi protivnik Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Francuske

 Ko je Aleksandar Kovačević Izvor: Profimedia/Icon Sportswire

Voljom žrijeba, a nakon svojih loših rezultata ovog proljeća, Novak Đoković imaće pakleno težak put ka tituli na Rolan Garosu, gdje bi mogao da postane prvi teniser na "vječnoj listi" osvajača grend slem trofeja. Na prvom koraku Nole će kao treći nosilac igrati u prvom kolu protiv Aleksandra Kovačevića, tenisera rođenog u Njujorku koji igra pod američkom zastavom. Trenutno je 114. igrač svijeta i šira javnost donedavno nije znala za njega.

U Americi skraćeno nazvani "Kova", Kovačević je sin Milana i Milanke Kovačević, koji su u Jugoslaviji bili stonoteniseri i na sina su prenijeli ljubav ka reketu, mada je on ipak zavolio malo veći.

"U Evropi je to tenis od koga se zapravo može živjeti i veoma je ozbiljan. Igrajući stonitenis u najvišem rangu možete da zarađujete dobru platu, a možete i da budete dobar trener i da tako zarađujete za život. U Evropi i Aziji je veoma popularan", objasnila je njegova majka Amerikancima u jednom intervjuu.

Nju je stoni tenis odveo u Barselonu, gdje je provela dvije godine, a onda je 1988. postala selektor italijanske reprezentacije i radila je to do 1993. godine. U decembru 1993. Milanka se preselila u Los Anđeles da bi bila sa Milanom, koji je tek diplomirao na jednom od najpoznatijih koledža na svijetu - "UCLA" i zajedno su se preselili u Njujork u januaru 1994. Čim su prešli okean, i oni su se okrenuli tenisu, jer su mogućnosti u tom sportu bile mnogo veće, a oni su živjeli u blizini čuvenog Central parka. "Na neki način smo se prebacili na tenis kad smo prešli u SAD. Otišli bismo u park i tamo smo dovodili ljude da igraju sa nama".

U istom gradu rodio se njihov sin Aleksandar, u avgustu 1998. godine i od najranijeg djetinjstva pretpostavljalo se da će da napravi značajnu karijeru. "Željeli smo da on igra, dali smo mu reket, a onda je bilo i dostupnih trenera i tako je počeo. Ništa nije bilo planirano, jer smo tokom vikenda morali da ga vodimo sa sobom na tenis zato što nismo imali bejbisitere. I tako je počeo", objasnila je njegova majka.

Milan je takođe igrao i stoni tenis, ali je vremenom ipak odabrao veći reket i veći teren, igrao ga je i tokom studiranja na koledžu Ilinoj, a profesionalac je od 2021. godine. Igra desnom rukom, karakteristični mu je udarac jednoručnih bekhend, a nastup na Rolan Garosu biće, naravno, najveći u njegovoj karijeri, jer je prvi put ušao u glavni žrijeb. I tako će naići baš na Novaka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC