• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZGORIO BOLID, VOZAČ ISKAKAO IZ FORMULE! Umalo tragedija u Monte Karlu (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Samo nekoliko sekundi poslije udarca u zid, bolid se zapalio i vozač je uspio da iskoči na vrijeme iz vozila.

 Džek Duan nesreća zapalio se bolid Izvor: Twitter/autosport/Screenshot

Dok svi nestrpljivo čekaju današnju trku Formule 1 u Monte Karlu (od 15 časova), uoči nje se dogodio veliki incident na istoj stazi u Formuli 2. Australijski vozač Džek Duan ispao je u 21. krugu današnje trke na Azurnoj obali pošto je u jednoj krivini izgubio kontrolu nad zadnjim krajem vozila. Udario je u zid i ostao je na stazi, a u prvi mah niko nije djelovao previše zabrinuto pošto nije bilo prevelikog intenziteta i slični incidenti već su se događali i u kvalifikacijama i treninzima.

Međutim, malo je failo da bolidi koji su prolazili iza njega - udare direktno u Duanovo vozilo jer ga nisu primijetili na krivini, dok to nije bio i jedini problem jer je samo nekoliko sekundi poslije toga vozilo počelo da gori i samo pukom srećom je Australijanac uspio da se spase.


Bio je pribran i čim je primijetio dim počeo je da "bježi" iz bolida i pretrčao je odmah i ogradu kod redara, dok je iz njegovog vozila polako počeo da se širi veliki plamen. Sa aparatima za gašenje požara, uspjeli su da ugase bolid prije nego što je potpuno izgorio, pa je ovo samo još jedno upozorenje koliko su moto-sportovi opasni i da nekada i bezazlen sudar može da prouzrokuje štetu kakvu niko ne očekuje.

Duan je inače jedan od najtalentovanijih vozača u Formuli 2 i vozi za Virtuosi Rejsing. Prošlu sezonu završio je na šestom mjestu u generalnom plasmanu i čak se spominjalo da bi mogao da dobije priliku u F1, ali ove sezone mu nikako ne ide. Sem drugog mjesta u Džedi, nije se proslavio.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC