• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miomire, šta se desilo!? Šok poraz Srbina u Parizu: Kecmanović imao 2:0 i pet meč-lopti, pa ispao od kvalifikanta!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Miomir Kecmanović je ispustio vođstvo od 2:0 u setovima i još pet meč-lopti protiv Andree Vavasorija na Rolan Garosu.

 Miomir Kecmanović vodio 2:0 pa izgubio na Rolan Garosu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović ispao je u prvom kolu Rolan Garosa pošto ga je Andrea Vavasori nadigrao poslije pet setova, za jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Kecmanović je vodio 2:0 i činilo se da ide ka lakoj pobjedi, imao je i pet meč-lopti, ali je na volšeban način kvalifikant iz Italije, inače tek 145. na svijetu, uspio da napravi rijetko viđen preokret i na taj način je rastužio srpskog tenisera.

Borba u Parizu potrajala je više od pet sati i Kecmanović je pognute glave izašao sa terena, čime se nastavila "sječa" srpskih tenisera jer su prethodno ispali Dušan Lajović i Filip Krajinović. Posebno bolno za Kecmanovića biće i to što je sva tri seta izgubio u taj-brejku, na kraju: 7:5, 6:2, 6:7 (10), 6:7 (7), 6:7 (11).

Inače, Kecmanović je u trećem setu pri rezultatu 5:5 i servisu Italijana, imao četiri brejk šanse koje nije iskoristio, nakon čega je usledio taj-brejk u kome je vodio 6:4, da bi potom propustio četiri meč-lopte, pa izgubio set. Zatim je Vavasori izjednačio na 2:2, da bi Kecmanović propustio još jednu meč-loptu na 5:4 u odlučujućem setu i nakon toga je počela potpuna katastrofa, pošto je Italijan delovao mentalno spremnije.

Koliko je srpski igrač bio nervozan moglo je da se vidi u više navrata. U trećem setu, kada je mogao meč da završi unervozio se zbog linija koje je pogađao njegov rival. Poslije jednog takvog poena u završnici seta je došao do osnovne linije i pljunuo je, pričao je sebi u bradu. Onda je u završnici četvrtog seta jedna loptica doletjela sa drugog terena, Miomir je lansirao nazad, pa je dobio opomenu od sudije, dolazila je i supervizorka, poslije razgovora sa njom je meč nastavljen. Imao je i u petom setu šanse da riješi meč u svoju korist, nije ih skoristio. Dugo će pamtiti ovaj meč...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC