• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NOVAČE, A ŠTO SE TI MENI NE IZVINIŠ!?" Britanski teniser opet napao Đokovića, tražio da ga izbace!

Autor Dragan Šutvić

Britanski teniser Kameron Nori i Novak Đoković posvađali su se u Rimu. Nori je pogodio lopticom Đokovića, a sada je otkriveno da je tražio i da diskvalifikuju Srbina.

 kameron nori tražio da diskvalifikuju novaka đokovića  Izvor: Youtube/printscreen/Wimbledon/Internazionali BNL d'Italia

Novak Đoković trenutno se takmiči na Rolan Garosu gdje ga u srijedu uveče čeka duel sa Martonom Fučovičem, a interesantno je da se i dalje priča o njegovom "duelu" sa Kameronom Norijem od prije dvije nedjelje. Lako je Đoković u Rimu slavio protiv Britanca (6:3, 6:4), ali taj duel obilježile su nesuglasice dva tenisera, prije svega poslije Norijevog "napucavanja" lopticom dok je srpski as odlazio od mreže.

Đoković se samo hladno pozdravio sa Norijem poslije meča, nakon čega je vrlo oštro govorio o njemu na konferenciji za medije gdje je istakao da postoje stvari koje su ga pošteno iznervirale kod protivnika. Sada je i Nori dobio priliku da odgovori i oglasio se pred novinarima nakon što je savladao Benou Pera, junaka domaće publike poslije pet setova.

"Ja sam se odmah izvinio Novaku, nisam ga vidio da je to isto uradio. Pogledao sam gore, udario lopticu, nisam vidio da se okrenuo i da se već predao u tom poenu. Ja sam samo želio da dođem do pobjede", kazao je Britanac koji se opravdavao za svoje ružno ponašanje: "To je bio jedan od onih mečeva u kojima je Đoković jedan od najboljih na svijetu i želio sam da odigram najbolje što mogu pred Rolan Garos".

Nori dodaje da mu je drago što je imao tako veliki izazov pred put u Pariz i da je na kraju mnogo toga naučio iz tog meča, uz poruku da je Đoković bio mnogo bolji. Ipak, nisu mu se dopali komentari srpskog tenisera koji je optužio protivnika da je namjerno tražio medicinski tajm-aut kada je meč bio riješen i to je nazvao "manjkom fer-pleja".

"Ne mislim da sam slavio poene njemu u lice... Svi koji me dobro poznaju znaju da sam ponekad glasan na mečevima, a nekada nisam. To je bio običan meč za mene i imao sam problema sa kukom i zato sam tražio medicinski tajm-aut, sve je to po pravilima bilo", dodao je Britanac i poručio da je meč u Rimu kasnio baš zbog Đokovića, odnosno da srpski teniser zbog toga nije ispao fer prema njemu.

Meč je kasnio 13 minuta i Nori je tražio objašnjenje od ATP da li je to dozvoljeno i koliko smije da se kasni. Objašnjeno mu je da se toleriše kašnjenje od 15 minuta i da tek poslije isteka tog perioda može da dođe do diskvalifikacije.

"Želio je dodatno vrijeme sa fizioterapeutom, a meč je bio zakazan u 11 sati. Izašao je recimo u 11.12 ili 11.13, mislim da nije vidio nikakav problem u tome. Nije mi rekao ni riječ. I nijednog trenutka se nije izvinio. Nikada to nisam vidio u karijeri, ali vjerujem da je to sve u skladu sa pravilima, bar su mi tako rekli", zaključio je Nori koji će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Lukasa Puja.

Inače, Novak Đoković i Kameron Nori su u istom dijelu žrijeba i biće vrlo interesantno ako se budu sreli na Rolan Garosu, mada to može da bude tek u kasnim fazama turnira. Dakle, Britanac će morati mnogo bolje tenisere od sebe da izbaci prije nego što zakaže novi obračun sa Novakom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC