• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je najbolji ikada - Novak ili Rafa? Bugarin počeo da se smije, pa svima stavio do znanja šta misli: "Brojevi ne lažu"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grigor Dimitrov pričao je o trci za najboljeg tenisera svih vremena poslije pobjede na Rolan Garosu.

 Grigor Dimitrov ko je najbolji teniser Novak ili Nadal Izvor: Profimedia

Ko je najbolji teniser svih vremena. Novak Đoković ili Rafael Nadal? I jedan i drugi imaju po 22 grend slem trofeja, a srpski teniser bi na Rolan Garosu mogao da prestigne Španca. Upravo je ovo bilo jedno od pitanja koje je Grigor Dimitrov dobio na konferenciji za medije poslije pobjede u Parizu.

Prije svega toga se našalio sa srpskim medijima, pošto su tu bile kolege iz Bugarske, pa je dama koja je vodila pres pitala da li ima pitanja na engleskom ili može na bugarskom. Uslijedila je i šala da bi Grigor "možda mogao da priča i na srpskom, jer dugo poznaje Novaka." Odmah je počeo da se smije, uz dodatak "da bi možda i mogao na srpskom".

Poslije toga uslijedilo je i pitanje o trci za najboljeg ikada. "Uf, dobijam to pitanje po milioniti put. Nemojte da me stavljate u takvu situaciju", nasmijao se Grigor, pa je nastavio sa odgovorom. "Imate publiku za svakoga. Brojevi ne lažu. Volim i jednog i drugog, dali su mnogo toga tenisu, pravi su pioniri ovog sporta u prethodnih 20 godina."

Uslijedilo je i pitanje o Rafi i o tome da li igrači možda više vjeruju da mogu do titule na Frenč openu sada kada tu nije španski igrač. "Možete tako da kažete. Znate kako je kada Rafa izađe na šljaku. Nema tu neke tajne. Ipak, rekao bih da se u posljednjih godinu i po dana pojavilo dosta mlaih igrača koji dobro igraju."

Dimitrov je na startu takmičenja pobijedio Kazahstanca Timofeja Skatova sa 3:0 u setovima i naredni rival biće mu Finac Emil Rusuvori. "Svaka godina je drugačija i različita. Ovo je tek prva nedjelja, srećan sam zbog pobjede naravno, ali nisam htio previše da razmišljam o svemu. Imao sam jedan trening, sve je krenulo dobro", zaključio je Dimitrov.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC