• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrištali su, vikali, a Olga ih samo pogledala! Ovo niste videli u TV prenosu: Zašto se i Danilovićeva izvinjavala sudiji

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Olga Danilović ispala je sa Rolan Garosa u dramatičnom meču, na kojem ove detalje niste mogli da primijetite u TV prenosu. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Kako je Olga Danilović ispala sa Rolan Garosa MONDO kolumna Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Olga Danilović nije uspjela da napravi čudo, pa je samo Novak Đoković ostao od srpskih predstavnika na Rolan Garosu. Bila je srpska teniserka tako blizu senzacije protiv sedme igračice svijeta Ons Žaber, dobila je i prvi set, imala "bezbroj" prilika u drugom i onda je u trećem pala, čime je bajka završena na korak do osmine finala grend slema.

Igrala je Danilovićeva na "Suzan Lenglenu", drugom najvećem stadionu unutar kompleksa u Bulonjskoj šumi, išla je ka cilju, djelovalo je da može da iznenadi apsolutnog favorita, ali su detalji na kraju presudili. Neke ste mogli da vidite na TV ekranima, neke niste, a slični su onima koje je doživio Novak u meču protiv Fokine.

Prvu stvar koju su svi srpski mediji primijetili bili su bezobzirnost i zaista bezobrazno ponašanje navijača Tunižanke, koji su bili tačno iza lože u kojoj su bili Olgini najbliži, uključujući i njenog dečka Jana Oblaka.

Čak i u pauzama između poena su vikali, bili preglasni, skakali, do te mjere da su dvojica navijača Srpkinje morali da ustanu i da pobjegnu na drugu stranu. Tu sa njima bila je i jedna djevojčica, ne starija od dvije godine, zbog koje je sudija u stolici Kader Nouni nekoliko puta pogledao ka njima i dvoumio se da li da traži da je izvedu napolje. Čak je i Olga par puta tamo pogledala, jer je prilikom njenih servisa vrisnula nekoliko puta. Da se ogradimo na vrijeme, nije to bio razlog poraza srpske teniserke, samo jedan od detalja koji je vjerovatno i nju nervirao i sigurno joj nije pomagao da se fokusira u meču karijere.

U setu koji je Olga dobila, sve je funkconisalo skoro savršeno, posebno servis i forhend, a onda je u drugom nivo počeo da pada. Toliko da je u jednom momentu od nervoze bacila lopticu ka skupljaču loptica malo jače. Odmah je podigla ruku i počela da se izvinjava. Svima nam je kroz glavu prošao momenat sa US opena kada je Novak zbog slične situacije diskvalifikovan. Srećom, nije išlo toliko daleko. Kada je sjela na klupu, kratko je popričala sa Nounijem, izvinila se i sve se na tome završilo. Uspjela je u tom setu Olga da se vrati iz brejka zaostatka, da izjednači na 4:4 i djeluje da je upravo tada izgubila meč. U narednom gemu pretrpjela je brejk, pa je u gemu na servis Žaber propustila brejk loptu i to je bio početak kraja.

Povela je teniserka iz Tunisa brzo u trećem setu, napravila dupli brejk i došla do 4:1. Tek tada se Olga "probudila", vratila prvi brejk i onda je doslovno pala. Okliznula se, završila na zemlji. Ons je odmah prišla mreži, raspitivala se za njeno zdravlje, zatim je Danilovićeva završila meč i tražila pomoć ljekara. Ni to nije pomoglo, meč je brzo poslije toga završen. Velika šansa je propuštena, posebno jer joj se žrijeb dodatno otvorio, igrala bi protiv Bernarde Pere u narednom kolu, Amerikanke hrvatskih korijena, a i Elena Ribakina se povukla sa turnira... Ipak, poslije svega viđenog Olga može da bude puna zadovoljstva - uz ovakve nastupe velike stvari su sigurno jako blizu, možda već na Vimbldonu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC