• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvodi čuda na Rolan Garosu, a sad hoće da razbije Novaka: Evo ko je anonimus koji siječe favorite i prijeti Đokoviću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak igra protiv najvećeg iznenađenja na Rolan Garosu i mora da se pazi! Ovaj momak ne odustaje, on nikada ne kaže da je kraj!

 Novak-Djokovic-Huan Pablo Variljas Rolan Garos Izvor: Profimedia

Novak Đoković je do sada bez većih problema stigao do četvrtog kola Rolan Garosa, a sada će, bar na papiru, imati najlakši posao! Protiv njega igra 94. na ATP listi, momak koji je tek ove godine odigrao prvi meč na grend slemovima. Ipak, posao neće biti nimalo lako!

Huan Pablo Variljas Patino-Samudio kako mu je puno ime ima 27 godina, rođen je u Limi i visok 185 centimetara. Od 2013. godine je profesionalac, a najbolji plasman na ATP listi mu je 74. mjesto. Kao i većina Južnoamerikanaca specijalista je za šljaku, a Novak će ispred sebe u nedjelju od 13 časova imati velikog, velikog borca!

NAPRAVIO TRI ČUDA NA ROLAN GAROSU

Izvor: Profimedia

Svoj prvi nastup na Grend slemovima Variljas je imao na Australijan openu ove sezone kada je prošao prvo kolo, a onda ispao od Aleksa Zvereva. Imao je potom odlične rezultate na šljaci, stigao do polufinala turnira u Argentini i to mu je donijelo plasman u glavni žrijeb Rolan Garosa bez kvalifikacija.

A u Parizu su krenula čuda! U prvom kolu Peruanac je igrao sa Džueng Šangom iz Kine i gubio je 2:0 u setovima, ali je na kraju pobijedio 4:6, 2:6, 6:2, 6:3, 6:1. Ista situacija je viđena i u drugom kolu gdje je favorizovani iskusni Španac Roberto Bautista Agut vodio 6:1, 6:4, a onda je uslijedio nevjerovatni preokret u naredna tri seta - 6:3, 6:1, 6:1 za Variljasa.

U trećem kolu nije morao da se vadi iz minusa Peruanac, ali to ne znači da nije napravio podvig. Uspio je da izbaci Huberta Hurkača 3:6, 6:3, 7:6, 4:6, 6:2 i tako "otvori" žrijeb Novaku Đokoviću. Poljak koji je odavno u Top 10 na svijetu je mnogo veće ime, ali kako je Variljas igrao do sada, ne mora da znači da je lakši rival.

UZIMAO TITULE SRBIMA, PAZI SE NOVAČE!

Izvor: MN PRESS

Sastajao se sa srpskim teniserima do sada Huan Pablo Variljas, ali nikada sa Novakom. Pamte ga braća Ivan i Matej Sabanov koje je u dublu sa Serhiom Galdosom savladao na jednom čelendžeru 2019. godine.

Variljas sa bodovima koje je uzeo do sada ima zagarantovan skok od 34 mjesta na ATP listi za dva ponedjeljka, biće u najgorem slučaju 60. kada se Rolan Garos završi. Ipak u nedjelju od 13 časova ili nešto kasnije, kada počne najveći meč njegove karijere, sigurno neće odustati i izaći sa belom zastavom. A Novak mora da se pazi čak i ako povede u finalu. Znamo šta se desilo trojici koji su na ovom Rolan Garosu poveli protiv Variljasa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC