• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK U PARIZU - NAJVEĆI IKADA! 23. titula, Džordanov skok i Japanci u šoku: Evo kako je "izveo" pehar do Ajfela! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je imao jednu jako bitnu obavezu - da prošeta trofej sa "Rolan Garosa" do Ajfela. A to je bio pravi spektakl. Od izvјeštača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića

 Novak kao Džordan sa peharom Rolan Garosa kod Ajfelove kule MONDO reportaža Izvor: Profimedia

Novak Đoković ispisao je istoriju, osvojio je 23.grend slem trofej. Na Rolan Garosu pobijedio je Kaspera Ruda, pokorio Pariz, a dan kasnije imao je nove obaveze. Kao što tradicija nalaže, morao je na fotografisanje sa peharom. Ponio je "Kup musketara" do Ajfelove kule. Ispred jednog od zaštitnih znakova grada.

Okupili su se i navijači, uglavnom u bojama srpske zastave, nosili su razne suvenire, tražili autograme, svima je Novak izlazio u susret. A, onda se dogodila i jedna simpatična situacija. Par iz Japana je prolazio tuda, u želji da se slikaju u svom turističkom obilasku. Ostali su iznenađeni, nisu znali šta se dešava. Za to vrijeme se čulo "Volimo te", "Bravo majstore" i slično.

Poslije autograma i slikanja Novak je kratko razgovarao i sa okupljenim novinarima. Priznao je da je ovo bio njegov plan sve vrijeme i da nije moglo bolje da se završi po njega. "Ponosan sam i umoran, trebaće mi malo vremena da se odmorim. Cijela sezona je nevjerovatna zaista, dva osvojena grend slema, baš ono što sam želio na početku godine. Nije moglo bolje”, rekao je Novak. Pogledajte kako je izgledao sa peharom ispred Ajfelove kule:

Rekorde je oborio i nastaviće da juri nove, a naravno da je istakao da mu je najdraže što su njegovi najbliži, prije svega porodica mogli da budu tu. Ipak je Rolan Garos za njega najteži turnir.

"Srećan sam i ponosan zbog ispisivanja istorije i zbog toga što sam sve mogao da podijelim sa najbližima. Za mene je Rolan Garos uvijek bio najteži od četiri grend slema i zbog toga je sve ovo još slađe. Jedinstven i poseban osjećaj. Kada sam pao na šljaku poslije posljednjeg poena preplavile su me divne emocije", rekao je on. 

Nema mnogo vremena za slavlje, kreće uskoro i Vimbldon, a prije toga pokušaće da pogleda i meč Nikole Jokića za NBA titulu. Vjerovatno sa Stefanom! "Moram prvo da se naspavam, ali ću se potruditi da se probudim i da gledam", sa osmijehom je zaključio Novak.

Poseban detalj prilikom proslave bilo je i to što je ovo bila 23. titula, sve u znaku broja koji je proslavio prije svega Majkl Džordan. Zato smo vidjeli i Novaka kako na trenutak ostavlja pehar i skače "kao Majk". Evo kako je to izgledalo:

Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC