• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžer Federer i dalje ćuti! O Rafi pisao eseje, divio se Mesiju, ali kad Novak nešto osvoji - muk!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Samo se on nije oglasio.

 Rodžer Federer nije čestitao Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Svi redom čestitaju Novaku Đokoviću na 23. grend slem tituli u karijeri, samo jedan čovjek ćuti - ime mu je Rodžer Federer! Dok je najveći rival najvećeg tenisera ikada Rafael Nadal odmah požurio da prvi čestita Srbinu na velikom uspjehu, dan kasnije Švajcarac se još ne oglašava. 

Federer koji je mislio da su svi njegovi rekordi nedodirljivi sada je prošlost, povukao se i nije mu ostalo ništa od velikih rekorda. Novak je daleko premašio i njegovih 310 nedjelja na prvom mjestu ATP liste, kao i 20 osvojenih grend slemova, a Federer na sve to ćuti. Kada god je Nadal osvajao trofeje pisao je Federer duge čestitke i isticao koliko je veliki prijatelj sa Špancem, a sada upadljivo ćuti!

Navijači su to naravno primijetili, pa su ga tako i kritikovali na društvenim mrežama. Posljednji post na tviteru i instagramu koji je postavio je reklama za jednu aplikaciju za vožnju, a ispod toga su mogli da se vide komentari poput: "N.Đ. 23" ili "Još jednom bez čestitke za Novaka. Vrlo tužno. Na kraju ćeš da budeš sedam ili osam slemova iza njega."

Pogledajte:

Izvor: Instagram/printscreen/rogerfederer

Na primjer, kada je Rafael Nadal osvojio Rolan Garos 2020. godine pobjedom nad Novakom Đokovićem, Federer nije ćutao, već je naširoko i nadugačko čestirtao velikom rivalu.

"Oduvijek sam imao samo najveće poštovanje za mog prijatelja Rafu kao osobu i kao šampiona. Kao moj najveći rival tokom mnogo godina, vjerujem da smo jedan drugog natjerali da budemo bolji teniseri. Zato je velika čast da mu čestitam na njegovom 20. grend slemu. To je posebno nevjerovatno pošto sada on ima trofej Rolan Garosa 13 puta, što je jedno od najvećih dostignuća u sportu. Čestitam i njegovom timu, pošto ovako nešto niko ne može da postigne sam. Nadam se da je 20. trofej samo još jedan korak u nastavku puta za obojicu. Svaka čast Rafa, zaslužio si", napisao je tada entuzijastično Federer.

Takođe se oglasio i kada je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo i obratio se direktno Lionelu Mesiju, takođe pun hvale i velikih riječi. "Bajka za Argentinu! Iznova i iznova je Lionel Mesi redefinisao veličinu. Privilegija je gledati te, čestitke Leu i Argentini. Specijalno i istorijiski", napisao je tada Federer koji ne krije da je zamalo odlučio da umjesto tenisa izabere fudbal kao sport kojim će se baviti. Ipak, kada njegov veliki rival Novak Đoković osvoji grend slem, on po pravilu - ćuti. Vidjećemo da li će opet imati razloga da ćuti i za mjesec dana, kada se bude igrao Vimbldon. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC