• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na Vimbldon ide ranije nego ikad! Turnir je pomjeren, a Đoković ide na mjesto na kome ga niko ne pobjeđuje!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković će sada slaviti, provoditi vrijeme sa porodicom i odmarati, a za mjesec dana ide po novi trofej!

 Vimbldon 2023 Kada počinje i kad ide Novak Đoković Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio 23. grend slem titulu u karijeri pošto je u finalu Rolan Garosa bio bolji od Kaspera Ruda 7:6,. 6:3, 7:5 i tako je ušao u istoriju. Postao je rekorder po broju osvojenih grend slem titula, tj. osamio se na vrhu te liste na kojoj je do sada bio izjednačen sa Rafaelom Nadalom. 

Čak i sada neki pokušavaju da dokažu da nije najbolji ikada, mada mu se većina teniskog svijeta divi, a sada njegovi navijači jednostavno ne mogu da sačekaju Vimbldon! Između Rolan Garosa i Vimbldona pauza je vrlo mala, a Novak će je iskoristiti kompletno. Neće igrati nijedan turnir da se pripremi za sezonu na travi, ali to nikoga ne čudi jer već godinama radi tako. Odavno ga nismo vidjeli na nekom od turnira na travi poput Hertogenboša, Halea, Istborna ili Kvinsa, tako da ćemo čekati Vimbldon da ponovo zaigra. A kada je to?

Ove godine kasnije nego inače! Vimbldon će početi u ponedjeljak 3. jula, a završiće se sa mečom finala muškog singla 16. jula. Ovo je nedjelje dana kasnije nego što je inače počinjao, a za takav termin su se sada odlučile vodeće strukture Vimbldona i samo ga saopštile teniserima bez obrazloženja.

  Znamo da će ovoga puta Novak biti prvi ili drugi nosilac i da ne može da se nađe u istom delu žrijeba sa Karlosom Alkarazom, ali će moći da bude u istom kosturu kao Danil Medvedev ili specijalista za travu Nik Kirjos koji je prošle sezone stigao do finala. Takođe, iako je prošle sezone osvojio titulu, neće braniti bodove jer zbog odluke da se zabrani učešće ruskim i bjeloruskim teniserima prošle sezone ATP nije računao poene sa "Ol Ingland klaba" prethodne sezone. 

Od velikih imena neće biti Rafaela Nadala koji daje sve od sebe da se vrati na teren poslije serije povreda koje je doživio, ali mu to ide sve teže, a nevjerovatan je podatak da je Novak prethodni put na Vimlbdonu izgubio meč 2017. godine!

Dok Novak bude odmarao, skupljao snagu i spremao se za juriš na 24. trofej Alkaraz će igrati u Kvinsu, Medvedev je već u Hertogenbošu i ide u Hale, a i Kasper Rud će nakon izgubljenog drugog uzastopnog finala Rolan Garosa otići u Hale. Nećemo morati da čekamo mnogo, manje od mjesec dana. Ali neće biti lako sačekati - svi sada hoćemo još jednu titulu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC