• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australijan open otima rekord Novaku: Izmislili teniserku sa 24 grend slema - prošle godine nije bila tu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ako pitate Australijan open, najveći šampion ovog turnira Novak Đoković nije najveći ikada. Tek je treći!

 Australijan open tvrdi da Novak Đoković nema rekord u osvojenim grend slemovima Izvor: Profimedia

Prvo su pričali da ne može da opstane u eri Federera i Nadala, a kada je krenuo da ih pobjeđuje pričali su da nikada neće imati 310 nedjelja na vrhu ATP liste ili 20 grend slemova kao njegovi najveći rivali. Sada Novak na vrhu ATP liste čeka da dogura i do broja 400, a sa 23 grend slema je rekorder po broju osvojenih najbitnijih teniskih turnira. Ili nije? Ako pitate Australijan open - nije!

"Svih vremena" napisao je Australijan open u svojoj najnovijoj objavi na društvenim mrežama i ozbiljno naljutio Novakove navijače. Stavili su najvećeg ikada na treće mjesto! Kao što su pokušali da omalovaže njegove uspjehe tako što su naglasili da Štefi Graf ima više nedjelja na vrhu teniskog svijeta od njega, tako su se sada sjetili Serene Vilijams i Margaret Kort!

Srbin je na njihovoj listi tek treći, a iako je prilično besmisleno porediti muški i ženski tenis, sada je Australijan open česittao Novaku tako što ga je stavio iza dvije najtrofejnije teniserke. Serena Vilijams čak nije toliko sporna, ona ima 23 titule osvojene u Open Eri, ali Margaret Kort je igrala od 1960. do 1977. godine, a posljednji grend slem je osvojila 1973. godine. U Open Eri ima 11 osvojenih grend slemova, velika je šampionka, ali ove stvari nisu za poređenje. 

Pogotovo je sramotan ovakav post kada se zna da je Novak Đoković najveći šampion koga je Australijan open ikada imao, da je uzeo deset titula u Melburnu, a da su ga prošle godine istjerali iz zemlje. Sada su na listu koju vode dodali i Margaret Kort, da bi osporili Novakov uspjeh. Zanimljivo je pogledati kako je izgledala čestitka Rafaelu Nadalu za njegov 22. osvojeni grend slem kada je prošle sezone uzeo Rolan Garos. Ako dobro bacite pogled, vidjećete jednu stvar - na toj listi nema Margaret Kort. Slučajnost?

Novak bez obzira na sve ide po nove titule i već za manje od mjesec dana ide po svoju 24. grend slem titulu. Braniće trofej osvojen na Vimbldonu prošle godine, ali neće braniti bodove jer bodova nije bilo u sezoni u kojoj je jednostrano ovaj turnir riješio da ne dozvoli ruskim i bjeloruskim teniserima da nastupe na takmičenju. 

A onda ćemo vidjeti kako će izgledati lista. Ako Novak osvoji titulu, da li će se možda pojaviti neko novi ko bi mogao da ima 25, 26 ili 27 grend slemova, po nekom novom ili starom brojanju.  

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oblacno

Novak je najveci svih vremena ali ko god da je pisao ovaj clanak veze sa vezom nema o tenisu. Serena je i ovoliko igrala nebi li oborila rekord koji drzi Kort u ZENSKOM tenisu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC