• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK JE NAJVEĆI IKADA, POSLIJE OVOGA JE KRISTALNO JASNO: Ovaj podatak je razbio sve njegove hejtere, više nema dileme

Novak Đoković nije specijalista za šljaku, za tvrde terene ili travu. Gdje god da se pojavi, on dominira.

 Upsješnost Đokovića po Grend slomovima Izvor: Profimedia

Novak Đoković je uspio da savlada sve rivale u Parizu i osvojio je 23. titulu na grend slemovima, od čega mu je ovo treća na Rolan Garosu. Dok mu mnogi ipak spočitavaju da nije najveći ikada, da li zbog ratova i ljudi od tri metra ili zbog Margaret Kort, kada se brojke pogledaju sve je jasno. 

Osim što je u Parizu oborio još jedan rekord, uspio da postane čovjek sa najviše osvojenih grend slemova i jedini koji je svaki grend slem osvajao više puta, Novak Đoković je stigao i do još jednog nevjerovatnog dostignuća. 

On je sada jedini teniser u istoriji koji ima više od 85 odsto pobjeda na svakom od grend slemova i pravo je čudo da ima "samo" po tri titule u Australiji i Americi. 

AUSTRALIJAN OPEN 91,75 ODSTO POBJEDA

Nevjerovatno! Otjerali su Australijanci Novaka sa turnira 2022. godine pa je mogao da ga osvoji Rafael Nadal, ali kada igra, onda se bukvalno ne dešava da ga poraze. Osvojio je deset titula, a posljednji čovek koji ga je savladao u Melburnu je Hjeong Čung u četvrtom kolu 2018. godine. 

VIMBLDON 89,58 ODSTO POBJEDA

Na londonskoj travi nije puno lošiji Novak nego u Melburnu. Za sada tamo ima sedam titula, od toga posljednje četiri je upravo on uzeo. Pošto 2020. turnir nije održan i to treba računati kao okolnost koja ga je spriječila da na turniru na kome ne gubi uzme još jedan trofej. Posljednji poraz je doživio od Tomasa Berhida 2017. godine u četvrtfinalu kada je morao da se povuče zbog povrede. 

US OPEN 86,17 ODSTO POBJEDA

U Njujorku je Novak jako slab - samo 86,19 odsto pobjeda, samo tri trofeja. To što mu je ovo treći grend slem po uspješnosti samo govori u prilog njegovoj veličini. U Open eri najviše titula ovdje imaju Pit Sampras, Džimi Konors i Rodžer Federer sa po pet trofeja, a ukoliko bi Đoković uzeo još jedan pehar opasno bi im se približio.

ROLAN GAROS 85,19 ODSTO POBJEDA

Fantastičan je Novak na šljaci, ali ima problem što igra u eri najboljeg "šljakaša" na svijetu. Bilo je tu i igrača poput Dominika Tima i sada Kaspera Ruda koji su na šljaci neko vrijeme pružali dobre rezultate, ali jednostavno potrebno je pravo čudo da se u Parizu dobije Rafael Nadal. Sada je Novak uzeo treću titulu i vidjećemo da li će u budućnosti moći da ovdje parira Karlosu Alkarazu, Kasperu Rudu, pa i Rafaelu Nadalu kada se i ako se vrati.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC