• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević progovorio o nesrećniku koji mu je uništio život! Goran surovo iskren: "Drugačije bih..."

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Hrvat ispričao detalje iz igračkih dana, o velikim okršajima Ivanišević - Sampras.

 ivanišević o samprasu  Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Youtube/ZANY/printscreen

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, dugogodišnji trener najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, nedavno je postao ambasador "Uniqa" osiguranja za region jugoistočne Evrope. Na konferenciji koja je upriličena tim povodom u Istri bio je i MONDO, a "Zec" je u razgovoru sa novinarima otkrivao i neke malo poznate detalje iz karijere - recimo, bilo je riječi o čovjeku koji mu je uništio pola života!

Naravno, uz osmijeh, Goran Ivanišević je govorio o svom velikom rivalu iz igračkih dana Pitu Samprasu, jednom od najvećih tenisera svih vremena. Amerikanac je dva puta uspio da pobijedi Gorana u finalima Vimbldona, čega se Ivanišević prisjetio kada je upitan šta bi promijenio kada bi mogao da se vrati u igračke dane.

"Što se moje karijere tiče, protiv tog nesrećnog Pita Samprasa bih drugačije igrao. Uništio mi je pola života, neka finala bih igrao drugačije protiv njega", rekao je medijima na konferenciji u Istri Goran Ivanišević. Podsjećamo da je nekadašnji hrvatski teniser u karijeri igrao četiri grend slem finala - dva je izgubio upravo od Pita Samprasa. 

Nakon što je 1992. godine izgubio finale Vimbldona od Andrea Agasija, Goran Ivanišević se na istom mjestu sastajao sa Samprasom 1994. i 1998. godine, ali nijednom nije uspio da stigne do pehara. Njegov jedini trijumf u finalima grend slem turnira dogodio se kada to gotovo niko nije očekivao - u Londonu je bio najbolji 2001. godine, kada je već počeo njegov pad na ATP listi.

Na kraju, Goran Ivanišević je karijeru završio sa skorom 6-12 protiv Pita Samprasa, a karijera mu je potrajala dovoljno dugo da igra protiv gotovo svih najvećih u istoriji svog sporta. Odmjeravao je snage sa Štefanom Edbergom, Borisom Bekerom, Andreom Agasijem, Džonom Mekinroom, Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom...

"Imao sam sreću da karijera traje dugo i da igram protiv najboljih. Od igrača koji su aktivni, volio bih da igram sa Đokovićem, samo sam trenirao sa njim. Znajući sve što znam, vjerovatno bih izgubio, mada bi zavisilo i od podloge, da li bismo igrali na današnjim terenima ili na terenima iz mog vremena. Bilo bi zanimljivo, volio bih to da vidim", zaključio je Ivanišević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC