• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izviđač i Vojvodina direktno u Ligi Evrope: Promijenjen format, BiH i Srbija imaju predstavnike u grupnoj fazi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slaviće se u Novom Sadu, ali i na Cetinju i u Ljubuškom!

 Izviđač i Vojvodina u EHF Ligi Evrope Izvor: Mondo/Slaven Petković

Čekali smo dobre vijesti i dočekali smo ih!

U novoj rukometnoj Ligi Evrope, u kojoj će se takmičiti 32 tima, Vojvodina će biti posljednja ekipa koja direktno ide u grupnu fazu takmičenja! "Lale" su imale fantastičnu sezonu u Evropi, pošto je tim Borisa Rojevića osvojio evropski trofej prošle godine, a sada idu na stepenicu više. 

Zajedno sa Vojvodinom direktna mjesta u Ligi Evrope dobili su Lovćen sa Cetinja i Izviđač iz Ljubuškog, a u grupnoj fazi će igrati prošlogodišnji pobjednik takmičenja Fuhse, kao i Sporting iz Lisabona, Nant, Kuenka, Gornjik Zabrže, Nekse, Silkeborg, Kadeten, Kristanštad, Alkaloid, Tatabanja, Gorenje, Povaška Bistrica, Dinamo iz Bukurešta, AEK, Elverum, Flensburg, Benfika, Šamberi, Logronjo la Rioha, Hrobri Glogov, Skjern, Krijens Lucern i Savehof.

To nije konačan spisak učesnika Lige Evrope pošto će se kroz kvalifikacije dobiti još pet timova. U kvalifikacijama su se kao povlašćeni timovi našli Rajn Nekar Leven, Braga, Granoljers, Vintertur i Ištad, a u nepovlašćenom dijelu žrijeba su Vardar, Trimo Trebnje, Konstanca, Hanover i Aguas Santas.

U grupama će se žrijebati po četiri tima, a najbolja dva će ići u Top 16, gdje ćemo gledati novu grupnu fazu sa četiri grupe od po četiri tima. Ono što je loše za Vojvodinu je što je izvjesno da će srpski šampion biti u posljednjem šeširu kada je žrijeb u pitanjuu. 

Do sada je Vojvodinu napustio Srđan Milić koji će biti ogromno pojačanje za Goč Merkur, dok su doveli reprezentativca Srbije Vukašina Vorkapića na desnom krilu, dosadašnjeg golmana Partizana Andreja Trnavca i dvojac iz Dinama iz Pančeva Stefan Sunajko-Milan Golubović. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC