• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKAV KRAJ ERE DOK SU TU ĐOKOVIĆ I NADAL!? Alkaraz zapušio usta svima: "Smjena generacija? Nema ništa od toga"

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz imao je jasnu poruku za sve one koji misle da je počela nova era svjetskog tenisa.

 alkaraz o đokoviću i smjeni generacija  Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz (20) novi je šampion Vimbldona, po drugi put u karijeri podigao je grend slem pehar, prvo je to učinio prošle godine na US openu. Poslije pobjede protiv Novaka Đokovića mnogi mediji i stručnjaci su pobjedu Španca opisali "kao kraj ere i dominacije Srbina" jasno aludirajući na to da je sada došlo Karlosovo vrijeme.

Zapušio je svima mladi španski as usta i stavio im do znanja da on ima drugačije mišljenje. "Ne osjećam da je ovo kraj ere zaista. Vjerujem da dokle god Novak i Rafa igraju i dok se bore za najveće titule nema smjene generacija. Tu debatu ostavićemo za nekoliko godina, sada nije vrijeme za to", rekao je Alkaraz za "TyCSport".

Ne krije da je uspjeh na londonskoj travi za njega značajniji od onoga u Njujorku. "Rekao bih da je malo teže bilo osvojiti Vimbldon, savladao sam Đokovića, čovjeka koji 10 godina nije izgubio na Centralnom terenu. Biti dio istorije i svega toga čini tu titulu više posebnom."

Pitali su ga i šta bi volio da se dogodi u narednih pet godina u njegovoj karijeri. "Mogao bih da osvojim na primjer pet Vimbldona, četiri US opena, tri Rolan Garosa, četiri Australijan opena, bio bih najsrećniji kada bi se tako nešto desilo. Da u narednih pet godina u svojoj vitrini imam više titula sa grend slemova, više nedjelja kao broj jedan i da uživam u ovakvim momentima."

Uvjeren je da će tek da pokaže sve šta zna.

"Moram da radim na mnogo stvari, kao i Novak kada je počinjao karijeru i kada je imao četiri ili pet slemova ili Federer. Imali su svoj stil igre i samo su ga unapređivali, nikada nećeš biti savršen ni na 100 odsto, ali uvijek ima stvari na kojima možeš da radiš, da ih popraviš, da se adaptiraš. Zato i ponavljam da ima još mnogo stvari koje mogu da uradim bolje."

Novak, Rodžer i Rafa imali su rivalstvo koje ih je stalno guralo naprijed, tjeralo ih je da rade više, da budu bolji, pa su i Španca pitali da li on vidi nekog takvog rivala za sebe u budućnosti.

"Mnogo je važno da postoji takvo rivalstvo, takve velike borbe, da se zadrži motivacija za tim tokom dužeg vremenskog perioda. U ovom trenutku bih rekao da mi je Janik Siner najveći rival, imamo divno rivalstvo, igrali smo neke sjajne mečeve i siguran sam da ćemo se u godinama koje dolaze boriti za velike titule", zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:03
Djokovic Alkaraz
Izvor: ESPN
Izvor: ESPN

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC