• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Sloboda ima visoke ambicije! Tuzlaci počinju pripreme sa Mikićem: "Apetiti su mi poprilično visoki!"

Autor Dragan Šutvić

Tuzlanski premijerligaš održao je konferenciju za novinare pred start priprema za novu sezonu.

 rk sloboda tuzla pres početak priprema mirko mikić Izvor: RK Sloboda

Rukometni klub Sloboda održao je, pred početak priprema za predstojeću takmičarsku sezonu, konferenciju za novinare, na kojoj se, između ostalog, obratio i novi trener Tuzlaka Mirko Mikić.

Strateg koji je iz Borca m:tel stigao u crveno-crni tabor sarađivaće sa dvojicom rukometaša koje je trenirao i u Banjaluci (Luka Knežević i Marko Lukić), a prilikom današnjeg obraćanja medijima još jednom je ponovio da je počastvovan dolaskom na klupu Slobode.

"Zahvalio bih se, prije svega čelnim ljudima na povjerenju, na jednoj finoj šansi da treniram jednu zaista dobro selektovanu ekipu od koje lično očekujem mnogo. Dijelim iste ambicije kao i uprava kluba, apetiti su mi poprilično visoki i to je bio poprilično i razlog što smo prije svega uspostavili saradnju. Nadam se da ćemo se što bolje pripremiti za sve izazove koji su pred nama, da ćemo riješiti neke povrede koje smo prenijeli iz prethodne sezone, što bolje odigrati ove kontrolne utakmice i spremni dočekati prvu zvaničnu utakmicu početkom septembra", rekao je Mikić.

Potpredsjednik kluba Damir Bećirović najavio je visoke klupske ambicije.

"Počinjemo novu sezonu sa velikim ambicijama koje su uvijek iste - ostvariti što bolji rezultat u prvenstvu BiH, pokušati izboriti što više nastupa na međunarodnoj sceni, tako da smo za ovu sezonu pojačali ekipu kako u trenerskom dijelu tako i u igračkom kadru. Nadamo se da ćemo sada to sve uspjeti da uklopimo na pravi način. Imamo dovoljno vremena za pripreme za ovu sezonu, sa naše strane obezbijeđeni su svi uslovi koje je moguće obezbijediti u Tuzli kada je u pitanju rukomet te se nadamo da ćemo sada malo poboljšati naš rezultat od prošle godine. Nadamo se startu prvenstva i međunarodnih utakmica bez povreda uz dobar trenažni proces i na kraju, naravno, ostvarivanje što boljih rezultata", istakao je Bećirović.

Od predstojeće sezone mnogo očekuje i kapiten Emir Suhonjić.

"Pauza od nepuna dva mjeseca je brzo prošla, bilo je aktivnog odmora, odnosno imali smo zadatke koje je trebalo da uradimo da bismo što spremniji dočekali početak priprema. S obzirom da smo dosta igrača promijenili, da su neki otišli, da je došlo šest- edam novih igrača, meni će kao kapitenu, zajedno s trenerom i igračima koji su tu već bili u proteklih par sezona, biti cilj da napravimo hemiju, da imamo dobru svlačionicu, da dišemo kao jedno i da se borimo za isti cilj. Zahvalio bih se i upravi na tome što daju izuzetno velike napore da je naše da samo dođemo i treniramo i pobjeđujemo. Očekujem puno od ove sezone, nadam se da su nam ovih četiri-pet godina pokušavanja da stalno budemo na tom velikom nivou bili iskustvo da smo naučili nešto iz prošle sezone. Mislim da će nam novi trener dati novu energiju i želim mu puno sreće u novoj sredini. U svoje i ime igrača, najviše bih volio da uživamo u svakom treningu i utakmici i da se radujemo na kraju sezone", podvukao je Suhonjić.

Sloboda će i u predstojećoj sezoni, igrati na evropskoj sceni, treću godinu zaredom.

Ponovo će to biti u EHF Evropskom kupu, u kojem su prošle godine igrali u drugom kolu, u kojem su poraženi od Olimpijakosa.

Ovog puta, kao i 2021. godine, našli su se u žrijebu za prvu rundu, u kojoj će snage odmjeriti sa Klaksvikom, predstavnikom Farskih Ostrva.

Prva utakmica igra se 9. ili 10. septembra na gostujućem terenu, dok je revanš u Tuzli planiran za 16. ili 17. septembar.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC