• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREĆE SVJETSKO PRVENSTVO U ATLETICI: Ivana počinje, Asmir i Armin jure zlato za Srbiju, a Mesud za BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Počinje Svjetsko prvenstvo u atletici i na njemu ćemo gledati takmičare i takmičarke iz Srbije i Bosne i Hercegovine!

 Srbija juri medalje na SP u atletici Izvor: Profimedia

Počinje Svetsko prvenstvo u atletici, a već prvog dana Srbija se nada medaljama! Jedni od prvih koji će izaći na borilišta su srpski bacači kugle na koje polažemo velike nade. Kvalifikacija u bacanju kugle počinju od 11:30, a Srbija će tu imati dva predstavnika. 

Veteran Asmir Kolašinac će bacati u grupi A, a velika nada Armin Sinančević u grupi B. Za finale će im biti potreban hitac od 21,40 metara, ali kako sasvim sigurno to neće baciti više od nekoliko takmičara na kraju će 12 najboljih otići u finale. Nadamo se da ćemo gledati oboiicu u borbi za medalje koja je na programu istog dana. Već od 20:37 večeras na programu je finale, a oko podneva ćemo znati da li će tamo biti srpskih predstavnika.

Takođe, u kvalifikacijama bacanja kugle nastupiće i reprezentativac Bosne i Hercegovine Mesud Pezer, koji će takođe ciljati medalju ukoliko prođe u finale. Osim njega, BiH će u Budimpešti predstavljati i srednjeprugaši Amel Tuka i Abedin Mujezinović, koji će se takmičiti u trci na 800 metara.

Zatim je od 13:25 na redu kvalifikaciona runda kod dama u skoku udalj, a tu imaju dvije predstavnice. Milica Gardašević će probati da uđe u finale, a Ivanu Vuletu svi već vide u borbi za zlato. Za prolazak dalje je potreban skok od 6,80 metara ili da se bude u najboljih 12.

U večernjem terminu dok budemo čekali finale u bacanju kugle i nadamo se Asmira i Armina u borbi za odličja gledaćemo Elzana Bibića. Sjajni srednjeprugaš će u 19:02 trčati kvalifikacije za polufinale u trci na 1.500 metara, a biće mu potrebno da bude među šest najboljih kako bi otišao dalje. On će trčati u trećoj trci. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC