• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKAŠICE SRBIJE KONAČNO NA TERENU: Čeka ih Švedska, za četvrtfinale Evropskog prvenstva

Ako se pitate zašto odbojkašice Srbije ne igraju večeras kako se danima unazad najavljivalo, ovo je novi termin utakmice u osmini finala Evropskog prvenstva.

 Odbojkašice Srbije u ponedjeljak protiv Švedske Izvor: Profimedia

Večeras su odigrane prve utakmice osmine finala na Evropskom prvenstvu u odbojci, a mnogi su se iznenadili zašto na terenu nema odbojkašica Srbije. U prvom mahu, odbojkašice Srbije trebalo je zaista da igraju u nedjelju, kako je i prvobitno određeno, međutim u poslednji čas ovaj prvi "eliminacioni meč" protiv Švedske je prebačen na ponedjeljak u 17 časova.

Srbija je maestralno odigrala grupnu fazu i sa pet pobjeda (i dva izgubljena seta) u grupi sa Poljskom, Ukrajinom, Belgijom, Slovenijom i Mađarskom našla je svoje mjesto u osmini finala Evropskog prvenstva. Iako se podrazumijevalo da će meč osmine finala biti odigran u nedjelju, organizatori su ima dali "dan pauze" i tako su odbojkašice Srbije  u Belgiji mogle bez prevelike brige da gledaju mečeve drugih reprezentacija.

Tako su Holandija - Slovačka/Bugarska, Italija - Francuska i Turska - Poljska prvi parovi četvrtfinala, dok će Srbija ako pobijedi Švedsku u ponedjeljak igrati protiv boljeg iz duela Češke i Ukrajine. I jedna i druga reprezentacija je imala skor 3-2 u grupnoj fazi, dok je Švedska prošla dalje sa dvije pobjede.

Najvažnija vijest iz srpskog tabora je da će Tijana Bošković biti spremna za nokaut fazu pošto je sve zabrinula zbog povrede koju je zaradila protiv Belgije. Požalila se da je osjetila bol, ali je srećom počela da trenira i neće biti problema da zaigra u timu selektora Đovanija Gvidetija. Podsjetimo, odbojkašice Srbije su aktuelne vicešampionke Evrope pošto su prije dvije godine u finalu poražene protiv Italije (3:1).

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC