• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK ĐOKOVIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZ!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nole se upravo kvalifikovao za još jedne Igre!

 Novak Đoković ide na Olimpijske igre Izvor: Profimedia

Novak Đoković se kvalifikovao za svoje pete Olimpijske igre, u Parizu 2024! On je nastupom u meču Dejvis kupa protiv Alehandra Davidovič-Fokine u "paklu Fontete" u Valensiji, izborio mjesto na Igrama u Parizu sljedeće godine, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta 2024.

Dok je za plasman na završni turnir Dejvis kupa u novembru u Malagi bilo potrebno da Nole napravi rezultat u meču protiv Fokine, za njegov odlazak na Olimpijske igre u Francuskoj bilo je dovoljno da se samo pojavi na terenu vrele dvorane u Valensiji.

Da bi se teniseri kvalifikovali, potrebno je da budu odabrani za dva događaja Dejvis kupa u periodu olimpijskog ciklusa, dakle od kraja Igara u Tokiju 2021. do početka Pariza 2024. U singl konkurenciji, u Parizu će igrati 64 tenisera u prvoj rundi, a Novak će biti jedan od njih i pokušaće da u Parizu osvoji medalju koja mu nedostaje i koju tako silno želi.

Izgubio je Đoković 2008. u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu od Rafaela Nadala, četiri godine kasnije u suzama je napustio polufinale poslije poraza od Endija Mareja, a 2016. je šokantno ispao od Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je potom osvojio srebro. Prije dvije godine, na Olimpijskim igrama u Tokiju, Đoković je takođe izgubio u polufinalu, u duelu protiv Nijemca Aleksandra Zvereva posle preokreta, 1:2.

Đoković je prvi Dejvis kup meč u aktuelnom olimpijskom ciklusu igrao protiv Hrvata 2021, kada je srpski tim izgubio u polufinalu, ovog petka je igrao u Valensiji, a očekuje se i da u novembru igra u Malagi za svoju i srpsku drugu titulu u popularnom takmičenju nacionalnih timova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC