• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK GLUMI ISUSA JER IGRA ZA SRBIJU! Novi napad na Đokovića, američki teniser odmah zapušio usta

Novaku Đokoviću zamijeraju da je imao posebne motive da zaigra za Srbiju na Dejvis kupu i potenciraju da nije iskren.

 Napad na Đokovića zbog Dejvis kupa Izvor: Profimedia

Novak Đoković odlučio je da samo nekoliko dana poslije osvajanja US Opena i velikog slavlja u Beogradu igra za Dejvis kup reprezentaciju Srbije, što je samo još jedan dokaz koliko mu je stalo do državnog tima. Tako je Srbija sa Đokovićem slavila protiv Španije i plasirala se u završnicu takmičenja u novembru, a možda nije dovoljno u javnosti potencirana činjenica da je Nole želio da pomogne saigračima, iako je mogao poput Karlosa Alkaraza da odmori.

Pažnju na ovo skrenuo je novinar Džon Verthajm, koji je inače Novakov čest kritičar, a iako su mnogi priznali grešku i pokajali se, bilo je Tviter stranica posvećenih tenisu kojima se nije dopao takav komentar. Štaviše, bilo je onih koji su isticali da je Novak igrao za Srbiju samo kako bi ispunio uslov da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

"U obavezi je da igra Dejvis kup kako bi mu bilo dozvoljeno da igra na Olimpijskim igrama 2024. godine. Ali, ako hoćeš da ga predstavljaš kao Isusa Hrista Mlađeg zbog toga što je uradio nešto što pogoduje samo njegovim interesima, niko ne može da te zaustavi", glasio je komentar poznate teniske stranice "Trouble Fault" uz pravilnik za učešće na Olimpijskim igrama, kao da je to bio jedini razlog zašto bi Novak igrao za Srbiju.

Upravo na to je ukazao američki teniser Tenis Sandgren: "Da, predstavljao je svoju zemlju... da bi opet mogao da predstavlja svoju zemlju", glasio je komentar koji je sve rekao.

Dakle, čak i kada Novak Đoković pauzira svoj odmor i žrtvuje se, opet postoje komentari da je to uradio "samo zbog sebe", a nikakva nije tajna da mu je čast i privilegija da igra za Srbiju: "Uživam da predstavljam Srbiju, to je najveća čast, ponos i privilegija. Predstavljati svoju zemlju, imati grb Srbije na grudima. Biti sa ovim momcima koji su mi prijatelji, sa kojim imam sjajnu hemiju. To nas vodi. Pjevamo Marš na Drinu pred svaki izlazak na teren. Imamo neke rituale. Nešto što ja ne praktikujem u individualnoj karijeri, jako mi prija. Imam veću odgovornost i motivaciju na terenu. Ne igram za sebe, već za svoju državu, te momke, za sve ljude koji prate", naglasio je Novak u Valensiji.

Podsjetimo, Srbija danas igra protiv Češke u posljednjem kolu Dejvis kupa u Valensiji, ali taj meč nije od takmičarskog značaja za reprezentaciju Srbije i zbog toga će ga Novak Đoković propustiti.



Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC