• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK ĐOKOVIĆ NE IGRA ZA SRBIJU!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji na svijetu propušta meč protiv Češke!

 Novak Đoković ne igra za Srbiju protiv Češke u Dejvis kupu Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pojavio se u Dejvis kup timu Srbije samo nekoliko dana nakon osvajanja US opena i proslave u Beogradu, ali će u Valensiji - po svemu sudeći - odigrati samo jedan meč. Donijeta je odluka da Đoković ne nastupi protiv Čeha u posljednjem kolu grupne faze - singl mečeve igraće Dušan Lajović i Laslo Đere!

Nakon što je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu i Srbiji obezbijedio plasman u četvrtfinale, Novak je dobio dodatno vrijeme za odmor. Meč protiv Češke nema presudan značaj za uspjeh reprezentacije Srbije, a najboljeg na svijetu do kraja godine čekaju još neki važni turniri na kojima će braniti prvo mjesto na ATP listi. Zbog toga je sasvim logično što je donijeta odluka da drugi i treći reket Srbije danas izađu na teren i pokušaju da osvoje bodove.

Ovako je izgledao Novakov meč juče:

Prvi će na teren Dušan Lajović koji će odmjeriti snage sa Jakubom Menšikom koji je 151. na ATP listi, a zatim će Laslo Đere igrati protiv Jiržija Lehečke, 30. igrača planete i najbolje rangiranog tenisera u češkoj reprezentaciji. Protiv kombinacije Lehečka/Pavlašek nastupiće srpski tandem Nikola Ćaćić - Dušan Lajović.

Srbija će protiv Češke odlučivati o prvom mjestu u grupi i nešto povoljnijem protivniku u četvrtfinalu. U dosadašnjem toku grupne faze oba tima su imala maksimalan učinak. Podsjećamo, nokaut faza Dejvis kupa igraće se u Malagi tokom novembra, a u završnici neće biti domaće selekcije jer su upravo jučerašnjim porazom od Srbije Španci eliminisani iz daljeg takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC