• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavio sam familiju, došao kod druge porodice! Novakova emotivna poruka zbog Srbije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković govorio nakon trijumfa u Dejvis kupu.

 Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković govorio nakon trijumfa u Dejvis kupu. Izvor: Profimedia

Srbija je i u drugom meču grupne faze Dejvis kupa upisala pobjedu - prvo je slavio Laslo Đere, a zatim i Novak Đoković, pa je nacionalni tim već u četvrtfinalu. Nakon što je trijumfom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom razočarao domaće navijače u Valensiji i Španiju izbacio iz takmičenja, Đoković je govorio o sebi i srpskom timu.

Po njegovim riječima, Srbija će i protiv Čeha u posljednjem kolu ići na pobjedu, a zatim pokušati da osvoji Dejvis kup čija se završnica igra u novembru u Malagi! Zbog toga je veoma bitno da nacionalni tim funkcioniše kao porodica - a Novak je baš tako nazvao reprezentaciju!

"Da, trenutno sam na devetom nebu. Sve što se dešava je dobro, igrati za Srbiju je nešto drugačije. Odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Dobro je što sam doprinio pobjedi ovim poenom i kvalifikovali smo se za Malagu. Nažalost, španska publika je željela da i oni prođu. Protiv Češke želimo prvo mjesto u grupi i nešto lakši žrijeb u četvrtfinalu", rekao je Novak na početku, a zatim se osvrnuo na slavljenički mod u kojem je bio prethodnih dana:

"Sve se dešavalo nevjerovatno brzo. Bilo mi je teško da se nakon pobjede u Njujorku i proslave rastanem od familije, ali došao sam u drugu porodicu, svoju reprezentaciju. To mi je najveća radost, imam divne emocije kad igram za svoju zemlju. Grend slemovi i reprezentacija su najveći prioriteti. Želim da pomognem koliko mogu i cilj je ispunjen jer smo u Top8."

Novaku je pobjeda protiv Alehandra Davidoviča Fokine bila izuzetno bitna, ali se tu ne završavaju ambicije Srbije. Predvođeni Đokovićem, reprezentativci žele novo osvajanje Dejvis kupa i ponavljanje velikog uspjeha iz 2010. godine kada su trofej podigli najbolji svih vremena i njegovi saigrači Tipsarević, Troicki, Zimonjić...

"Oduševljen sam što sam dobio pet gemova zaredom. Bilo je izuzetno teško i vlažno, čak je i publika tražila vazduh. Sada klima radi, ali su to bili najtopliji uslovi u dvorani pod kojima sam igrao. Značilo bi mnogo da po drugi put osvojimo Dejvis kup, to nam je cilj! Imali smo izvanrednu godinu kad smo osvojili 2010. godine, igrali smo finale 2013. godine, polufinala... Mi nemamo mnogo dubl iskustva, pokušavamo da radimo na tome, želimo da u Malagi budemo u punom sastavu, zdravi i da se borimo", zaključio je Novak na kraju.

Podsjećamo, Srbija će u subotu protiv Češke odlučivati o prvom mjestu u grupi, a plasman u četvrtfinale već je obezbijedila trijumfom nad Španijom. Uz najboljeg tenisera svih vremena i odličnu formu Lasla Đerea koji prethodnih nedjelja igra sjajno, Srbija ima čemu da se nada i u samoj završnici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC