• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ni prije ovog meča nismo imali šansu!" Selektor Srbije brutalno iskren: Dobili smo lekciju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odbojkaši Srbije su ostali bez šanse da se kroz kvalifikacije domognu Olimpijskih igara.

 Igor Kolaković o neuspjehu odbojkaša Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Odbojkašice su se kvalifikovale na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a odbojkaši to nisu uspjeli. Bar za sada! Poslije poraza od Turske na startu kvalifikacionog turnira, poraženi su i od Japana i Amerike i tako ostali bez šanse da kroz kvalifikacije odu na OI. Sada je selektor Igor Kolaković istakao da bi i sa pobjedom nad Japanom srpski tim bio daleko od Pariza...

"Mislim da mi nismo imali šansu ni prije ovog meča. Teoretski možda griješim, ali tako mislim... Utisak je da smo dobili lekciju od velikog protivnika, mnogo jačeg od nas. Igrali su za prolaz, vidjelo se koliko su bili jači, snažniji, brži od nas. Mi smo ispoljili slabosti koje možemo da prikrijemo protiv nekih drugih protivnika. Imali smo priliku da učimo. Nadam se da smo naučili neke stvari. Važno je za ove mlađe igrače koji su bili u terenu da vide kako se može igrati protiv ovakvih rivala. Kad vidite rezultat, slika nije baš dobra, ali ima stvari s kojima možemo biti zadovoljni. Naravno, ne i sa ishodom. Ovo je takav meč gdje vam protivnik daje vrlo malu šansu i ako ne iskoristite takve stvari teško da budete u egalu sa njima", rekao je Kolaković za OSS. 

Ipak ima Srbija još jednu šansu za plasman na Olimpijske igre. Kada u junu 2024. godine izađe rang lista reprezentacija pet najbolje plasiranih koji nisu otišle na Olimpijske igre, dobiće dodatne vize.

"Tako je, nadamo se da ćemo biti u prilici da se borimo za odlazak u Pariz, jer je Liga nacija još jedna dionica koja mora da se odradi. Da sačekamo ostale rezultate, ali nadamo se da će deveto mjesto značiti odlazak na Olimpijske igre. Da bismo tu ostali, potrebno nam je mnogo pobjeda u Ligi nacija", zaključio je selektor Kolaković. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC