• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marin Čilić se uplašio da kaže da je Novak Đoković najbolji - čudna izjava!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Marin Čilić nije želio da se "odredi" u trci za najboljeg tenisera svih vremena, iako je odavno završena pobjedom Novaka Đokovića.

 Marin Cilic ne smije da kaze da je Novak Djokovic najbolji ikada Izvor: Michele Sandberg / Zuma Press / Profimedia

Ako je postojala dilema do prije nekoliko godina, apsolutno ne smije da postoji u 2023. godini. Novak Đoković je bez ikakve sumnje po svim parametrima najbolji teniser svih vremena i to dokazuje iz nedjelje u nedjelju. Odavno je "prešišao" Rodžera Federera, zatim i svog najvećeg rivala Rafu Nadala, dok i zbog toga što jedini uspijeva da se nosi sa novom generacijom - pokazuje da je jednostavno u ovom sportu neprikosnoven.

Ipak, zbog straha ili bojazni da se nekome ne zamjere, mnogi teniseri to ne smiju da priznaju. Među njima je i hrvatski teniser Marin Čilić koji je dao "politički korektnu" izjavu, kao da se plašio reakcije Nadala ili Federera. Ostao je suzdržan na pitanje o najboljem teniseru svih vremena, za šta stvarno nema više potrebe.

"Nezahvalno je upoređivati", rekao je Marin Čilić koji dobro poznaje svu trojicu: "S njima sam dijelio teren posljednjih 15-16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u posljednjih 10-12 godina, ali Rodžer je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela", pokušava da pronađe neko opravdanje Hrvat i dalje elaborira.

"Novak je imao fantastične sezone od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. Nevjerovatan je. Ali, teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo da igra tenis zbog njih, to je nevjerovatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u istoriji tenisa", dodao je hrvatski teniser koji se oporavlja od povrede koljena i spreman je da se vrati na teren vrlo brzo.

Podsjetimo, za to vrijeme Novak Đoković u 37. godini igra za trofej na završnom mastersu u Torinu, gdje će mu jedna pobjeda donijeti i ostanak na prvom mjestu ATP liste do kraja ove sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC