• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odustao od meča sa Novakom Đokovićem, pa poručio: Ovo je tenis, a ne pikado, ne može tako!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Stefanos Cicipas nažalost nikako nije mogao da nastavi takmičenje na mastersu u Torinu.

 Stefanos-CIcipas-se-zvanicno-povukao-sa-meca-sa-Novakom Izvor: X/The Tennis Letter/Screenshot

Grčki teniser Stefanos Cicipas se i zvanično povukao sa završnog mastersa sezone u Torinu. On je osjećao bolove tokom cijelog turnira, ali je uspio da odigra meč prvog kola sa Janikom Sinerom. Taj duel je glatko izgubio, a onda je protiv Holgera Runea u drugom kolu izdržao samo dva gema. 

Sada se i zvanično povukao sa turnira i njega će u meču trećeg kola zamijeniti Hubert Hurkač koji je uz Tejlora Frica projektovan da bude rezerva. Cicipas se javno oglasio i izvinio svima jer nije mogao da pruži najboljue partije. 

“Izvinjavam se svim navijačima i publici koja je danas došla da me podrži i isprati meč. Zaista sam potresen što nisam uspio da završim meč. Bila bi šteta i ne ustupiti moje mjesto nekom drugom da bar pokuša da uradi nešto do kraja ovog turnira", rekao je Stefanos Cicipas. 

Ipak naglasio je Grk da su mu ljekari dali zeleno svjetlo za nastup na turniru, ali tijelo jednostavno nije moglo da izdrži. Uprkos negodovanju publike poslije samo petnaestak minuta duela sa Runeom sve je bilo gotovo. 

"Moji doktori i ostali oko mene su mi sugerisali proteklih dana da igram, dali su mi zeleno svjetlo da idem i probam sam, tako da... Nažalost, osjećao sam se užasno na terenu. Uradio sam sve što sam mogao na najbolji mogući način da budem spreman za ovaj meč, ali nije mi išlo. Mrzim kada se dese ovakve situacije gdje sam primoran da predam meč, povučem se sa turnira. Nisam osoba koja voli da napušta teren usred meča. Teško mi je što ne mogu da završim ovaj turnir, za koji sam se toliko dugo pripremao, uvjerio sebe da sam u potpunosti spreman da igram najbolje i pokažem svoje igračke mogućnosti", otkrio je Cicipas. 

Otkrio je da je pred meč trenirao normalno, ali da je bol koji je osjetio tokom meča bio preveliki. Na kraju nije mogao da se kreće na pravi način i to ga je sputalo. 

"Trenirao sam standardno prethodnih dana. Nisam provodio mnogo vremena na terenu. Imao sam malo problema sa kretanjem, i leđa uglavnom utiču na moje kretanje. Teško je takmičiti se u meču bez kretanja, jer ovo je tenis, a ne pikado. Za mene je važno da budem u formi i da su mi leđa u dobrom stanju, ali je bol bio veliki. Prolazio sam kroz bolne periode tokom mečeva u prošlosti i trpio ga, ali ovo je očigledno bilo previše. Morao sam da donesem tešku odluku i uradio ono što ste vidjeli. Bol sam osjetio u drugom gemu, ali i na zagrijavanju pri mom servisu. Osjetio sam veliku iritaciju i jak bol u leđima. U tom momentu mi se učinilo da neću moći da izdržim do kraja meča na terenu", zaključio je on. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:31
JADNO, DA JADNIJE NE MOŽE BITI! Skandalozan potez Cicipasa
Izvor: Twitter/Tennis TV
Izvor: Twitter/Tennis TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC