• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijana Đoković: Moji roditelji su katolici, ali Novaka smo krstili po želji Srđanove majke (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je jako predan vjeri i mnogo je puta pričao koliko mu ona znači, a sada je njegova majka Dijana otkrila kako i kada je on kršten.

 Kako je krsten Novak Djokovic Izvor: Youtube/CBS Mornings/Sputnik Србијa/Screenshot

Mnogo puta je Novak Đoković govorio koliko je vjera važna u njegovom životu i karijeri, a nedavno smo vidjeli da je iskoristio pauzu u sezonu da na Ostrogu krsti djecu. Taru i Stefana je krstio patrijarh srpski Porfirije, a kako je sam Novak kršten? O tome je u autorskoj emisiji Marine Rajević Savić "Dok anđeli spavaju" na "Sputnjiku" pričala njegova majka Dijana

Njeni roditgelji su porijeklom iz Vinkovaca, ali kako joj je otac bio vojno lice odrasla je na više mjesta, najviše u Beogradu i u Nišu s obzirom na prekomande. Sama Dijana ističe da nije odrasla u religioznoj porodici i da zato ona nije mogla da prenese vjeru na svoju djecu. 

"Moji roditelji jesu katolici, ali su ih nekako partija i komunizam vaspitavali. Oni su se izjašnjavali kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena niti sam ja imala bilo šta od toga da ja vjerujem u Boga niti smo mi slavili Uskrs, niti Božić. Ja nisam mogla to na svoju djecu da prenesem jer ja to nisam imala, biću iskrena", počela je Dijana. 

Otkrila je da je Novak Đoković zajedno sa bratom Markom kršten u maju 1992. godine i to na zahtjev Stanke, njihove bake, a majke Srđana Đokovića.

"U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršteni, jer nisu mogli ili nisu smjeli da se krste. Pokojna Srđanova majka Stanka je pred kraj života bila teško bolesna od raka kostiju i očekivalo se da umre. Ona je jako željela da pred smrt krsti djecu. Tako da smo mi maja '92 godine kada je Novak imao pet, a Marko nije imao ni godinu dana, na kraju odlučili da se krstimo", otkrila je ona. Pogledajte fotografije sa krštenja Novakove djece: 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:40
Novak Djoković izjava
Izvor: Novak Djokovic PR tim
Izvor: Novak Djokovic PR tim

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC