• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čak i ako pobijedi, Novaka mogu namjerno da izbace sa turnira!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je spreman da zaigra posljednji meč grupne faze završnog mastersa, a ovo su kalkulacije za njegov meč,

 Novak Đoković kalkulacije pred meč sa Hurkačem Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković od 14:30 igra meč odluke na završnom mastersu u Torinu. Nakon što je poslije velike borbe savladao Holgera Runea u prvom kolu grupne faze u drugoj rundi je poražen od domaćeg tenisera Janika Sinera i sada mu je prolazak dalje u nokaut fazu pod znakom pitanja. 

Ipak mnogo toga mora da se potrefi da bi srpski teniser ispao! Moguće je da prođe dalje ako izgubi, ali i pobjeda u nekim slučajevima može da mu ne bude dovoljna za prolazak dalje. Kalkulacije su prilično komplikovane. Ono što je sigurno je da pobjeda Đokovića u dva seta sigurno vodi najboljeg tenisera svijeta u polufinale. 

Ipak za prvo mjesto su kalkulacije previše komplikovane, a uostalom vjerovatno nije ni previše bitno ko je prvi u ovom trenutku. Da vidimo šta nam kažu kalkulacije za Torino pred meč sa Hubertom Hurkačem.

PROLAZI DALJE ČAK I DA IZGUBI!

Ukoliko bilo kojim rezultatom Novak Đoković pobijedi Huberta Hurkača, a uz to trijumfuje Janik Siner nad Holgerom Runeom situacija je jasna. Novak ima dvije pobjede i drugi je, a Siner sa tri trijumfa uzima prvo mjesto u grupi. Ukoliko srpski teniser savlada Poljaka u dva seta, a Holger Rune pobijedi Janika Sinera u dva seta dalje idu Danac i Srbin. Ukoliko srpski teniser pobijedi u tri seta, a pobijedi Rune, tada odlučuje gem količnik i Srbin je sigurno dalje. Ko će ići drugi, nek se dogovore... Pobjeda Janika Sinera vodi Novaka dalje čak i ako ga savlada Hubert Hurkač takođe. 

SAMO DVA SCENARIJA DA ISPADNE!

Jedan scenario u kome Srbin ispada su pobjede Huberta Hurkača i Holgera Runea. U tom slučaju su Rune i Siner na dvije pobjede, Srbin i Poljak na jednoj i sve je jasno. Međutim ako pobijedi Đoković u tri seta, situacija se mnogo, mnogo komplikuje. Tada bi Sineru bilo garantovano da ide dalje, a ukoliko bi ga motivisani Rune dobio - dalje bi išli Rune i Siner. Nije nemoguće da bi Siner kalkulisao... Zato od 14:30 nema opuštanja i Srbin će morati da zapne i pobijedi u dva seta kako bi u svakom slučaju bio siguran da ide dalje po novi trofej i rekord. 

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Neka bude 2- 0 i rešeno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC