• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza: Srbin spremio iznenađenje za Španca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Završnog mastersa. Od izvještača MONDA iz Torina Nemanje Stanojčića.

 Novak Djokovic Karlos Alkaraz uzivo prenos livestream Sport klub najava meca Izvor: Profimedia

Novak Đoković (36) igraće protiv Karlosa Alkaraza (20) u polufinalu Završnog mastersa u Torinu. Biće ovo peti okršaj najboljeg igrača svih vremena i momka koji ima svijetlu budućnost i koji će pokušati da obori neke od tih rekorda. Svaki dosadašnji meč riješen je poslije drame i nijedan od duela nije riješen maksimalnim učinkom, uvijek je bilo dramatično i to ne treba da čudi kada su njih dvojica u pitanju.

U prvom duelu u polufinalu Madridu 2022. godine je Novak dobio prvi set (7:6), pa izgubio naredna dva (7:5, 7:6), a ove godine susreli su se tri puta. Prvo u finalu Rolan Garosa gdje je Srbin slavio (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Taj duel ostaće upamćen i po strašnim grčevima Španca. Uzvratio mu je udarac u finalu Vimbldona nekoliko nedjelja kasnije (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4), pa je onda Nole u Sisinatiju slavio u finalu (5:7, 7:6, 7:6) i žestoko je tim trijumfom poljuljao samopouzdanje rivala koji se baš mučio u prethodnom periodu.

Preuzeo je Novak prvo mjesto, sačuvao ga i prije januara 2024. ne može da ga izgubi, ali želi titulu na posljednjem turniru u sezoni koji se igra za bodove, veliki nagradni fond, pa i prestiž. Sedmim peharom prestigao bi Rodžera Federera, pošto obojica trenutno imaju po šest.

NOVAK SPREMIO IZNENAĐENJA

Imao je Đoković u petak popodne u Torinu, od 14 časova do oko 15.30 odradio trening sa Goranom Ivaniševićem i svojom ekipom. Nije u tim momentima znao da li ga čeka Alkaraz ili Medvedev, pa se za obojicu spremao tako što mu je sparing partner Karlos Gomez Erera u isto vrijeme "glumio" i jednog i drugog igrača. U nekoliko navrata prekidao je trening kako bi na velikom video bimu pogledao neke od poena španskog i ruskog asa.

MONDO je bio na licu mjesta i po viđenom za Alkaraza je spremao nešto drugačiju igru, bio je bliži osnovnoj liniji kod riterna, tražio je od Ivaniševića da više razgovara sa njim i da mu daje dodatne sugestije u vezi pripreme udarca. Takođe, dosta pažnje posvetio je volejima na mreži i smečevima. Djeluje da je plan da bude agreisvniji od starta, vrlo brzo biće poznato da li je to zaista bila i ideja...

ALKARAZ SVJESTAN JEDNOG DETALJA

Ne krije Karlos da mu je cilj i želja da osvoji titulu u Torinu, što i nije neočekivano, ne bi bio tu gdje jeste da ne razmišlja na taj način. Međutim i on sam zna da u isto vrijeme mora da pređe dvije prepreke, prva je Novak u polufinalu, a onda bolji iz duela Sinera i Medvedeva. "Naravno da sanjam o tituli, ali prvo imam duel sa Novakom u polufinalu, igram protiv jednog od najboljih u istoriji, najboljeg na svijetu u ovom momentu, moraću da dam sve od sebe za trijumf", rekao je Španac.

Spreman je i na eventualna iznenađenja koja Novak sprema. "Šest puta je osvajao oovaj turnir, vjerujem da probati da iskoristi to iskustvo i da će se truditi da mi stvori pritisak u svakom gemu i da nametne svoj stil igre, probaću za to da se spremim."

ŠTA JE SA DRUGIM POLUFINALOM?

Izvor: Profimedia

U drugom polufinalu od 14.30 časova igraće Danil Medvedev i Janik Siner. Italijan i miljenik domaće publike u fudbalskoj atmosferi dočekaće ruskog igrača i pokušaće da prođe u finale. Zanimljivo je da su u polufinalu četiri prvoplasirana igrača sa ATP liste, Novak, Karlos, Danil i Janik.

"Možemo njih da nazivamo sljedećom generacijom, Alkaraz, Rune, Siner, tu su Šelton, Filis, ali nema neke velike razlike između nas četvorice polufinalista. Osim te da Novak ima 24 grend slema. Šalim se malo naravno, sada sam ovdje, srećan sam i daću sve od sebe", poručio je Medvedev sa osmijehom.

Kako god da se završi subota u Torinu i ko god da dobije, jedna stvar je zagarantovana - spektakl!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Novak
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC