• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Torinu sa Novakom - zbog ovog ekrana je prekidao trening! (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković odradio je nešto duži trening u Torinu pred polufinale, a radio je na nekoliko ključnih detalja. Od izvještača MONDA iz Torina Nemanje Stanojčića.

 mondo na mastersu u torinu novak đoković trening  Izvor: MODNO/Nemanja Stanojčić

Novak Đoković odradio je trening u Torinu pred polufinalni meč na Završnom mastersu. MONDO je bio na licu mjesta, a prvi reket planete radio je na nekoliko detalja, iako nije u tim momentima znao ključnu informaciju - ko će mu biti rival. Zbog svega toga imao je nekoliko razgovora sa Goranom Ivaniševićem.

Kada je radio na svom servisu i na riternu poslije servisa sparing partnera Karlosa Gomeza Erere imao je šta da zamjeri svom treneru. Okretao se ka hrvatskom stručnjaku više puta "Kaži mi, samo mi kaži da li dobro radim, pričaj". Kada je dobio odgovor od njega imao je dodatnu molbu "Moraš da mi pričaš, da znam". Nešto slično dogodilo se i nekoliko minuta kasnije dok je Goran pričao sa Markom Panikijem, Novak se ponovo okrenuo ka njemu "Treću zaredom... Pričaj." Onda je tražio od Ivaniševića da mu sugeriše kako tačno da baca lopticu prilikom servisa i dobijao je dodatne instrukcije.

Dok je sve to uvježbavao, prekidao je trening u nekoliko navrata. Zašto? Zato što je tačno iznad njega bio veliki video bim na kom se prikazivao meč između Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva koji je trebalo da riješi pitanje polufinalista. Pratio je pomno i njih i onda uvježbavao još neke detalje. Recimo, kad je Erera "glumio" Medvedeva, ulazio bi korak-dva u teren i servirao, Novak bi bio dodatno udaljen od osnovne linije. Kada je "glumio" Alkaraza onda bi se odaljio malo od linije, a Đoković bi malo prišao liniji.

Interesantna stvar kod dvorane "Pala Alpitur", osim toga što je napravljena kao pravi lavirint u kom se nije lako snaći, jeste da djeluje i kao tržni centar. Improvizovani teren za trening smješten je tik pored Centralnog terena na kom se igraju mečevi i oko terena su bili svi, od mlađih, do starijih. Mahali su Novaku, dozivali ga, strpljivo čekali autograme. Na kraju je trening trajao oko pola sata duže od predviđenog. Poslije toga je na kratko nestao u gužvi i dijelio autograme, a onda je jedva izašao sa terena od zahtjeva za fotografije i selfije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC