• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buran meč u Saudijskoj Arabiji i poraz Srbina u egzibiciji.

 Novak Đoković Karlos Alkaraz uživo prenos livestream Saudijska Arabija  Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković izgubio je egzibicioni meč protiv Karlosa Alkaraza u Saudijskoj Arabiji, 6:4, 4:6, 4:6, u sklopu priprema za start sezone "2024" i za odlazak u Australiju. Poslije odrađenih priprema u Dubaiju i meča protiv Španca, u kojem je poražen poslije preokreta u setovima, Novak će otputovati u Pert, gdje će od vikenda učestvovati na "Junajted kupu", zajedno sa Olgom Danilović. Taj turnir, kao i današnja egzibicija koja je podsjetila na grend-slem okršaje, poslužiće Novaku za pripremu za odbranu titule na prvom grend slemu u sezoni, koji počinje 14. januara.

Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao meč u Rijadu.

19:33

Sada pravac Australija!

Posle odrađenih priprema u Dubaiju i egzibicije u Rijadu, Novak Đoković odlazi u Australiju, gde će pripreme za Australijan open (od 14. januara) početi učešćem na Junajted kupu. U Pertu ga očekuje prvi meč u nedelju ujutro po vremenu u Srbiji, protiv Kineza Žanga.

19:30

Novak bio u odličnoj poziciji, ali...

Imao je Đoković prednost 4:3 u trećem setu, Alkaraz je odservirao 4:4, a onda je Srbin ostao bez daha i Španac je to iskoristio da osvoji odlučujući brejk, za 5:4. Potom je bez problema priveo meč kraju.

Bila je ovo sjajna, dvoiposatna egzibicija pred 40.000 gledalaca u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji

Izvor: DAZN/Screenshot

19:29

KRAJ - ALKARAZ JE POBEDIO ĐOKOVIĆA

U poslednjem, odlučujućem gemu, Alkaraz je bez izgubljenog poena dovršio posao i trijumfovao 6:4 u poslednjem setu.

19:25

NE! Alkaraz pred pobedom

Karlos Alkaraz "brejknuo" je Novaka Đokovića, poveo 5:4 i došao na gem od trijumfa na egzibiciji u Rijadu. Dva puta je vodio Španac u jako važnom, devetom gemu, a kada je poveo pri rezultatu 40:40, Novak je sa mreže poslao lopticu iza osnovne linije. Španac će servirati za pobedu.

Izvor: DAZN/Screenshot

19:20

Alkaraz dolazi sebi - 4:4

Španac je poveo 40:15 i prekinuo Novakovu seriju osvojenih gemova, izjednačivši na 4:4. Sledi jako, jako važan gem!

19:16

TAKO JE, NOVAK VODI 4:3!

Đoković u seriji u odlučućoj fazi meča. Na kratku pauzu u trećem setu otišao je nakon što je potvrdio "brejk", došao na dva gema do pobede i pribio Španca uz zid.

19:12

DRAMA! NOVAK BREJKNUO ALKARAZA

Nema predaje, drama tek počinje - 3:3 u setu odluke! Posle nekoliko izjednačenja na 40:40, Novak je uspeo da izjednači u trećem setu i da najavi potpuno otvoreni finiš meča.

Izvor: DAZN/Screenshot

19:03

Novak bacio reket, nasmejao Alkaraza!

Ponovo je Španac "brejknuo" našeg tenisera na startu seta, poveo 3:1 i iako je Novak potom osvojio servis gem za 3:2, Španac i dalje ima prednost i servis. Ulazimo u odlučujuću fazu meča, a Novak je dočekuje odlično raspoložen i dalje. Nakon što je Španac perfektno pogodio ćošak terena, Srbin je bacio reket i nasmejao i Alkaraza.

Imao je problem Novak i da odbrani i servis-gem u šestom gemu trećeg seta, ali je uspeo.

Izvor: DAZN/Screenshot

18:42

Novak izgubio set - idemo u treći!

Ništa od brejka i Novakovog povratka, Alkaraz je odbranio prednost koju je čuvao kroz čitav drugi set i osvojio ga 6:4! U poslednjem, desetom gemu Đoković je hrabrio sebe posle osvajanja poena za 15:15, ali je Španac uradio šta je bilo potrebno da izbori dve set-lopte i da iskoristi prvu.

18:26

Svako čuva svoj servis - 2:3

Alkara, pa Đoković bez mnogo truda osvojili su svoje servis-gemove. Pokušao je Španac i atraktivnim potezima, udarcem dok je okrenut leđima, da zabavi publiku, ali nije bilo nove šanse za brejk. Novak se s vremena na vreme i dalje nasmeje, odlično je raspoložen i očigledno je da mu prija izlazak na teren posle dugo vremena.

Izvor: DAZN/Screenshot

18:23

Nema predaje - 1:2!

Novak Đoković uz veliki trud i izjednačenje na 40:40 ipak osvaja svoj prvi gem. Alkaraz je dva puta izjednačavao, ali je Đoković ostao pribran i osvojio svoj servis-gem.

Izvor: DAZN/Screenshot

18:19

Alkaraz opet bolje kreće!

Osvojenim servis-gemom i brejkom, Španac je poveo 2:0 na početku rtrećeg seta

18:10

NOVAK OSVAJA PRVI SET!

Upalio je motore Srbin, poveo 40:15 i savršenim riternom poslao lopticu u ugao terena, gde Španac nije mogao da je dohvati.

Izvor: DAZN/Screenshot

18:07

Novakov potez za brejk!

18:02

Novakov osmeh i pozdrav na mreži!

Đoković je poveo 4:3, a posle njegovog pogotka, teniseri su se na putu ka klupama sreli na sredini mreže i pružili su ruku jedan drugom, u znak pozdrava. Bio je to sjajan volej najboljeg tenisera sveta, a Španac mu je odmah odao priznanje za to.

Izvor: DAZN/Screenshot

17:59

Otkud da igraju u Saudijskoj Arabiji?

"Rijad sizon tenis kup" okupio je na turniru u tomi gradu Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, kao i poznate teniserke Arinu Sabalenku i Ons Žabur. Turnir se organizuje u nizu spektakularnih događaja, koji se ne odnose samo na tenis, već i na boks, poput okršaja Tajson Fjurija i Fransisa Nganua.

Izvor: DAZN/Screenshot

17:51

Novak se vraća - IZJEDNAČENJE!

Odmah je poništio Srbin bolji start Španca, uzvratio brejk i izjednačio na 2:2. Očigledno je bilo potrebno vreme da se najbolji na svetu zagreje!

Izvor: DAZN/Screenshot

17:47

Velika borba, ali Novak ne izjednačuje

Španac je poveo 2:0, potvrdivši "brejk" posle ponovo velike borbe. Iako se vidi da još nisu na svom maksimumu, što je i očekivano za ovu fazu priprema, očigledno je da nema "prijateljskog" duela između ovako velikih rivala.

Izvor: DAZN/Screenshot

17:38

Alkaraz odmah "brejknuo" Đokovića

Španac je bolje počeo meč, od starta poveo 30:15 i na tom vođstvu gradio svoj prvi osvojeni gem - na Novakov servis

17:37

Lokalni zvaničnici u počasnoj loži

Izvor: DAZN/Screenshot

17:36

Prve fotke iz Rijada

UKRATKO

  • Đoković - Alkaraz 6:4, 4:6, 4:6
  • Egzibicija u Rijadu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije