• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Natalija Stevanović Ajla Tomljanović Junajted kup tenis uživo prenos livestream
 Natalija Stevanović Ajla Tomljanović Junajted kup tenis uživo prenos livestream

HRVATICA PREGAZILA NATALIJU - SRBIJA ISPALA! Katastrofa nakon Novakovog poraza!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Ajla Tomljanović dominantno završila posao protiv Srbije, ubjedljivom pobjedom protiv Natalije Stevanović.

 Natalija Stevanović Ajla Tomljanović Junajted kup tenis uživo prenos livestream Izvor: Profimedia

Srpska teniserka Natalija Stevanović nije imala nikakve šanse protiv Ajle Tomljanović u drugom meču okršaja Srbije i Australije. Nakon pobjede Aleksa De Minora nad Novakom Đokovićem, Australijanci su stigli do pobjede i u ženskoj konkurenciji pošto je rođena Zagrepčanka bila veoma ubjedljiva - 6:1, 6:1!

Meč je počeo sa tri uzastopna brejka, a nakon 1:1 u prvom setu Ajla Tomljanović osvojila je osam gemova u nizu... Prvih pet bili su dovoljni za osvajanje prvog seta, preostala tri za ubjedljivu prednost u drugom i već tada bilo je jasno da će Australija u polufinale. Natalija Stevanović je tek iz šestog pokušaja osvojila prvi gem na svoj servis, što je nedopustivo kada se igra protiv favorizovane protivnice.

Srpski teniseri završili su učešće na Junajted kupu, a najboljeg među njima sada čeka jedan od prvih velikih izazova u sezoni. Novak Đoković se trenutno muči sa povredom zgloba na desnoj ruci i nema mnogo vremena da je sanira pred Australijan open - prvi grend slem sezone, na kojem će biti najveći favorit, počinje već 14. januara. U Melburnu Novak kreće po 25. grend slem titulu.

Možda će vas zanimati

13:20

Šta dalje?

U gornjem delu žreba na Junajted kupu Poljska čeka bolju ekipu iz okršaja Francuske i Norveške, dok će u donjoj polovini Australija igrati protiv Grčke ili Nemačke. Ti mečevi na programu su šestog januara, dok će se veliko finale u Sidneju igrati dan kasnije.

13:15

Veoma ubedljivo...

Ajla Tomljanović je pokazala Nataliji Stevanović da joj je mesto u vrhu svetskog tenisa. Srpska teniserka uspela je da osvoji samo po gem u oba seta - u prvom na servis protivnice, a u drugom kada je ona počinjala poene. Preostalih 12 gemova pripalo je Ajli, inače rođenoj Zagrepčanki i nekadašnjoj reprezentativki Hrvatske.

Nakon pobede Aleksa De Minora i Ajle Tomljanović Australija je u polufinalu Junajted kupa, dok Srbija predvođena Novakom Đokovićem završava takmičenje.

13:09

KRAJ - 1:6!

Srbija je poražena od Australije u četvrtfinalu Junajted kupa! 

12:57

Konačno - 1:3!

Natalija stevanović je osvojila rpvi gem na svoj servis u meču protiv Ajle Tomljanić, tek iz šestog pokušaja. Teniserka koja predstavlja Australiju i dalje ima veoma ubedljivu prednost na svojoj strani.

12:48

Problemi... - 0:2!

Ni na početku drugog seta Natalija Stevanović ne hvata ritam. Ajla Tomljanović je osvojila gem na svoj servis, zatim odmah napravila brejk i krupnim koracima gazi ka pobedi.

12:37

KRAJ SETA - 6:1!

Srpska teniserka Natalija Stevanović nijednom nije uspela da osvoji gem na svoj servis, pa Ajla Tomljanović lako, sigurno i veoma ubedljivo stiže na korak od pobede u meču. Samo jedan set potreban je Ajli da eliminiše Srbiju sa ovogodišnjeg Junajted kupa...

12:29

Problem - 1:4!

Ajla Tomljanović je uspela da osvoji gem na svoj servis, a zatim je još jednom oduzela servis Nataliji. Sada ima ubedljivu prednost u prvom setu i serviraće u narednom gemu. 

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

12:20

Brejkovi - 1:2!

Uvodna tri gema doneli su isto toliko brejkova! Ajla Tomljanović je već u prvom gemu stigla do prednosti, Natalija Stevanović uzvratila je brejkom, ali... Ispostavlja se da će danas teže biti sačuvati svoj servis nego osvojiti gem kada servira protivnica. Rođena Zagrepčanka osvojila je i treći gem u meču, pa sada vodi protiv Natalije 2:1.

12:05

Počinjemo!

Natalija Stevanović i Ajla Tomljanović su na terenu, a srpska teniserka prva servira. Podsećamo, Srbija mora da pobedi ovaj meč kako bi ostala u konkurenciji za polufinale Junajted kupa.

12:00

Ko je Ajla Tomljanović?

Teniserka koja predstavlja australiju zapravo je rođena u Zagrebu, od oca Ratka koji je nekadašnji hrvatski rukometaš i majke Emine. Tek 2018. godine uzela je državljanstvo Australije, za koju od tada nastupa. Svojevremeno je bila u vezama sa Nikom Kirjosom i Mateom Beretinijem, a tokom 2023. godine imala je velikih zdravstvenih problema zbog operacije kolena.

Nakon što je stigla do 32. pozicije na WTA listi i svog ličnog rekorda, Ajla Tomljanović je morala da se povuče sa turnira i to je uticalo na njen plasman - pala je tek na 292. mesto liste, odakle čeka okršaj protiv srpske teniserke Natalije Stevanović. Tomljanović ima jednu WTA titulu i tri učešća u četvrtfinalima grend slem turnira.

11:55

Ko igra za Srbiju?

Selektor srpskog tima napravio je promenu - Natalija Stevanović igraće umesto Olge Danilović u meču protiv Australije i to će biti njen debitantski meč na Junajted kupu! Natalija je trenutno 184. teniserka sveta i u karijeri nema nijednu WTA titulu dok je na ITF nivou po 14 puta osvajala trofej u singlu i dublu. Najbolji rezultat u karijeri joj je učešće u trećem kolu Vimbldona 2023. godine.

Tom prilikom je ostvarila najveću pobedu karijere trijumfom nad nekadašnjom prvom teniserkom sveta Karolinom Pliškovom, da bi je kasnije zaustavila druga češka teniserka, Petra Kvitova. Sada će imati novi veoma težak zadatak, pošto je Ajla u ulozi favorita.

11:50

Poraz Novaka Đokovića!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije uspeo da donese prvi bod Srbiji protiv Australije. U dva seta poražen je od Aleksa De Minora, a to našu reprezentaciju stavlja u veoma tešku poziciju - Srbija bi morala da pobedi oba naredna meča kako bi se domogla polufinala i ostala u konkurenciji za osvajanje trofeja.

Pored toga, brine i povreda Novaka Đokovića koji je dva puta tokom meča tražio lekarsku pomoć zbog zgloba na desnoj ruci - iste povrede koja ga je mučila juče protiv Češke.

11:45

Dobar dan!

Nakon poraza Novaka Đokovića od Aleksa De Minora u prvom meču Srbije i Australije, na teren izlaze dame - umesto Olge danilović koja je igrala do sada na terenu će biti Natalija Stevanović i pokušaće da protiv Ajle Tomljanović ostvari jednu od najvećih pobeda u karijeri. Ukoliko uspe u tome Srbija će sačuvati šanse za polufinale Junajted kupa!

Ostanite uz MONDO i pratite meč Natalije Stevanović i Ajle Tomljanović!

UKRATKO

  • Stevanović - Tomljanović 1:6, 1:6
  • Srbija ispala sa Junajted kupa
  • Australija u polufinalu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije