• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak zaradio stotine hiljada u Australiji: Evo koliko novca su Srbi osvojili na Junajted kupu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski teniseri sasvim pristojno zaradili na Junajted kupu, a Novak Đoković bogatiji od ostalih pet predstavnika zajedno!

 Koliko novca su Srbi osvojili na Junajted kupu Izvor: FAITH MORAN/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Teniska reprezentacija Srbije eliminisana je na Junajted kupu od Australije, pošto su Novak Đoković i Natalija Stevanović poraženi u svojim mečevima muškog, odnosno ženskog singla. Kraj takmičenja znači i malo više pripreme za najbolje srpske tenisere pred Australijan open, ali i vrijeme da se podvuče crta i vidi kako su prošli na takmičenju organizovanom u Pertu.

Ove godine je Junajted kup imao ogroman nagradni fond, značajan dio "kolača" pripao je Novaku Đokoviću kao prvoj zvijezdi turnira. Srpski teniser dobio je čak 200.000 američkih dolara samo za pojavljivanje na turniru, a na osnovu ostvarenih rezultata pripalo mu je još 93.850 dolara!

Sasvim fina cifra, imajući u vidu da je u grupnoj fazi turnira imao dvojicu lakih rivala, a da u četvrtfinalu nije zabilježio pobjedu i tako dodatno uvećao ček. Naravno, ove brojke neuporedive su sa onima koje Đoković inače osvaja na najvećim svjetskim turnirima - primjera radi na Australijan openu je prethodne sezone kao šampion osvojio je 3,15 miliona australijskih dolara, odnosno 2.120.000 američkih dolara. Ove godine će nagrada za šampiona biti još veća.

Ostali srpski teniseri zaradili su daleko manje novca. Olga Danilović je imala dva poraza u singlu, dvije pobjede u dublu i dobru startnu poziciju zbog mjesta na WTA listi, pa je Junajted kup završila bogatija za 39.400 američkih dolara. Slijede je Nikola Ćaćić sa 25.000 dolara i Hamad Međedović sa 24.700, dok su Natalija Stevanović i Dejana Radanović zaradile 17.500 i 16.000 dolara.

Podsjećamo, Novak Đoković je zbog dvije pobjede u grupnoj fazi turnira osvojio i 60 ATP bodova. To mu ne znači previše za ATP listu na kojoj sigurno ostaje prvi do kraja Australijan opena, ali treba istaći da je propustio šansu da protiv Aleksa De Minora osvoji još malo bodova. Pobjeda nad teniserom iz Australije mogla je da donese najboljem svih vremena još 65 bodova za listu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC