• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak saznao protivnike na Australijan openu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković saznao kako izgleda njegov put do 25. grend slem titule i 11. trofeja na Australijan openu.

 Novak Đoković saznao protivnike na Australaijan openu Izvor: Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ove godine će na Australijan openu igrati za ispisivanje nove stranice istorije i svoju 25. grend slem titulu, a sada zna i protiv koga. Na žrijebu održanom rano jutros po evropskom vremenu formiran je kostur. Kao prvi teniser planete, Novak Đoković je dobio ulogu prvog nosioca na grend slem turniru u Melburnu, pa samim tim i ne preterano težak posao na početku takmičenja. 

Protivnik najboljem srpskom sportisti na samom početku prvog grend slem turnira u sezoni biće neki od tenisera koji su prošli kvalifikacije, a Novak će morati da sačeka ime rivala jer taj dio turnira još nije gotov. Ove godine u kvalifikacijama za Australijan open igra Hamad Međedović, a nadamo se da će žrijeb "pomilovati" najtalentovanijeg srpskog tenisera i dodijeliti mu nekog lakšeg rivala. Đokoviću vjerovatno i nije pretjerano važno protiv koga igra u prvoj rundi. 

Drugo kolo Australijan opena donosi Novaku meč sa pobednikom okršaja Popirin - Polmans. Aleks Popirin je jedan od miljenika domaće publike, Mark Polmans dobitnik specijalne pozivnice organizatora, pa će taj meč biti veoma zanimljiv. Što se tiče trećeg kola, tu su već ozbiljnija imena, prije svih veterana poput Endija Mareja i Gaela Monfisa, zatim Stena Vavrinke ili Roberta Bautiste-Aguta u četvrtom kolu... Đoković bi u osmini finala mogao da spušta slušalicu protiv Bena Šeltona, u četvrtfinalu da se odmjeri sa Stefanosom Cicipasom, a u polufinalu da se revanšira Janiku Sineru za finiš 2023. godine i dva poraza u kratkom roku. U Novakovoj polovini žrijeba još su i Andrej Rubljov (5. nosilac), Aleks De Minor (10),... 

Preostali srpski teniseri nalaze se u drugom dijelu žrijeba i protiv Novaka mogu tek u finalu. Laslo Đere će na početku turnira igrati protiv Artura Kazoa, Dušan Lajović protiv kvalifikanta, a Miomir Kecmanović odmjeriće snage sa Josukeom Vatanukijem. Pomenuti Međedović pokušaće kroz kvalifikacije da stigne do glavnog žrijeba, što je slučaj i sa Olgom Danilović koja bi mogla da bude jedina predstavnica Srbije na Australijan openu 2024. godine.

Naravno, ovogodišnji Australijan open najviše će se pratiti zbog Đokovićevog pohoda na rekorde. Najbolji srpski sportista trenutno ima 24 grend slem titule, dvije više od Rafaela Nadala i ukoliko bi ponovo prigrabio veliki pehar u Melburnu ta trka bi bila završena. Takođe, Novak bi osvajanjem Australijan opena po 11. put u karijeri potvrdio svoju dominaciju na ovom grend slem turniru jer su najbliži pratioci Roj Emerson i Rodžer Federer sa po šest trofeja.

Ukoliko bi najbolji teniser svih vremena stigao do još jedne grend slem titule, iza njega bi ostala i legendarna Margaret Kort čiji je rekord od 24 grend slem titule tek nedavno upao u oči svjetske javnosti. Legendarna teniserka osvojila je veliki broj najvećih titula, ali neke od njih prije "Open ere"... Ni to nije spriječilo tenisku javnost da je promoviše u Novakovog konkurenta, ali bi Đoković mogao da nadmaši i njen rezultat!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC