• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Australijan open uživo Novak Đoković Dino Prižmić prenos
 Australijan open uživo Novak Đoković Dino Prižmić prenos

Novak se mučio četiri sata, pa poslije provokacija sa tribina slomio Hrvata!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Nismo očekivali da će biti ovako teško, ali Novak Đoković je na kraju poslije četiri sata igre slomio otpor mladog Dina Prižmića.

 Australijan open uživo Novak Đoković Dino Prižmić prenos Izvor: Profimedia/William WEST / AFP

Kroz šta je prošao Novak Đoković da bi otišao u drugo kolo Australijan opena! Mučio se sa kvalifikantom Dinom Prižmićem, ali ga je na kraju poslije četiri sata i minut igre dobio sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:4.

Kada smo u prvom setu vidjeli rutinski brejk srpskog tenisera i dvije medicinske pauze za mladog Hrvata delovalo je da će ovo biti rutinski posao, ali onda je Prižmić zaigrao na nevjerovatnom nivou i pokazao zašto je dugo bio jedan od najboljih juniora svijeta.

Vidjeli smo brejkove sa obje strane u trećem setu, a onda taj-brejk u kome je Đoković odigrao najgori tenis koji smo odavno gledali od njega. Prižmić je izjednačio, a onda smo vidjeli novi brejk za Splićanina. Poveo je sa 3:2, a onda su hrvatski navijači sa tribina "probudili zvijer" u Novaku.

Vidjeli smo jedan jako ružan gest sa njihove strane, a odmah je uslijedilo vraćanje brejka i osvajanje svih gemova do kraja seta. Zapravo je do 4:0 u četvrtom setu ostao bez novog osvojenog gema, a onda probao da se vrati u meč. Iako je na kraju uzeo četiri gema, nije uspeo da se vrati i Novak je prošao dalje.

13:13

KONAČNO KRAJ! NOVAK IDE DALJE!

Posle više od četiri sata igre najbolji teniser ikada je konačno ovo rešio u svoju korist! Posle ogromne borbe Novak Đoković - Dino Prižmić 6:2, 6:7, 6:3, 6:4. 

13:12

5:4 Bogami, zamalo!

Imao je brejk lopte Novak, ali nije uspeo da ih iskoristi i nakon desetak minuta borbe uspeo je Hrvat da uzme gem. To znači da ćemo ući i u peti sat ovog meča

13:03

5:3 Još gem!

Bez izgubljenog poena je ovo Novak dobio, sada smo na samo nekoliko minuta od pobede najvećeg tenisera ikada!

12:59

4:3 Bogami, nije gotovo!

Smanjio je Prižmić prednost na 4:3. Odbranio se i sada imamo neizvesnost u ovom meču. Ništa još nije gotovo. 

12:54

4:2 Šok!

Pokazao je znake života u ovom gemu Dino Prižmić jer je poveo sa 30:15, pa uzeo dve brejk lopte. A onda je Prižmić uzeo brejk uz pomoć mreže! 

Izvinio se Novaku, ali Đoković opet ima brejk prednosti. 

12:47

4:1 Prižmić se ipak ne da!

Sjajne poteze je imao u ovom gemu Novak, uspeo da osvoji nekoliko spektakularnih poena, ali je posle igre na razliku Prižmić uzeo prvi gem nakon sedam gemova Srbina. 

12:41

4:0 I dalje ta nula!

 Ne da rivalu Novak da se odlepi od nule u ovom setu. Konačno je ovo Novak kakvog znamo i samo čekamo da meč bude gotov. 

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

12:37

3:0 Kraj?

Sada se već igra Novak, uzeo je jedan spektakularan poen na mreži i rutinski je uzeo brejk. Ovo deluje kao da je gotovo. 

12:33

2:0 Kao stena!

Duplo je mlađi rival, ali je mnogo bolji Novak! Odmah je uzeo dva poena na brzinu, a onda i odbranio brejk. Još četiri gema i gotovo je ovo!

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

12:28

1:0 Brejk! E, sad je tvoj!

Odmah drama na startu četvrtog seta. Ne da Novak sada Dinu da diše, došao je do 40:40, a onda i do brejka kada je laku loptu na mreži mladi Prižmić zakucao u mrežu!

Na kraju nekako brejk! 

12:23

Šta je Novaka digli? Ovo!

Hrvatski navijači na tribinama su bili izuzetno nepristojni nakon što je Dino Prižmić osvojio set. Pogledajte scenu sa kraja drugog seta, nakon čega je Novak zaigrao kako zna i ume!

12:15

6:3 Novak se vratio!

I to sa ivice provalije! Ne samo da je Dino Prižmić uspeo da povede i da uzme brejk, već je i sada u ovom devetom gemu trećeg seta mladi Hrvat imao 30:0. 

Odlično je servirao Đoković, koncentrisao se i sada imamo vođstvo od 2:1 u setovima srpskog tenisera!

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

12:10

5:3 Noooleee!

Pokazao je znake života Novak kada je uzeo poen na 30:0, a onda je izjednačio i uspeo da povede. Novak je opet tu, živ je, uzeo je brejk! 

Na korak od seta!

12:03

4:3 Tesno, tesno, tesno!

Novak je odmah prišao sudiji i rešio da prigovori zbog nepristojnog ponašanja publike. Izgubio je prva dva poena u gemu, a onda uzvratio. Ipak Prižmić je dobio dve brejk šanse i sa smečom i asom se vratio Novak na 40:40.

Na kraju vodi Novak! Bilo je ovo tesno!

11:57

3:3 Viču navijači, ali Novak je u fokusu!

Bacio je loptu pod noge Novak Prižmiću i poveo, a onda je uspeo da dobije dve brejk lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste. Idemo na 3:3!

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

11:48

3:2 Brejk!

Zablista Novak, pa pogreši, ali na kraju posle mnogo muke nije uzeo gem! Nekoliko puta smo gledali "đusove", sve nakon njegovih grešaka, videli smo i jednu brejk loptu i nakon sedam izjednačenja i 17 minuta ovog gema novi brejk!

Dino Prižmić je poveo!

Izvor: Jose Luis Contreras/DAX via ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

11:31

2:2 Tesno!

Dino Prižmić ne posustaje, sjajno ga služi servis i sada on nastavlja da dobija duge poene. Za sada je nerešeno i to je realno stanje stvari na terenu. 

11:24

2:1 Au, brejk za Prižmića!

Ne odustaj Prižmić, koristi svaku grešku Novaka, pa je posle neiznuđene greške i udarca ramom reketa dobio brejk loptu. Posle duge, duge razmene greši Novak! Au!

11:19

2:0 Brejk!

Sjaja paralele za 15:0, a onda i nastavak gema za primer. E, ovo je pravi Novak Đoković i sada vodi sa 2:0. 

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

11:14

1:0 Novače, mora bolje!

Novak Đoković nije dozvolio da ga poremeti gubitak seta i sada je, posle dosta muje, uzeo gem. Dugom razmenom je pozvao Prižmića na mreću, dozvolio mu da dođe do 40:40, a onda je uzeo dva brza poena i poveo. 

11:02

NOVAK IZGUBIO SET!

Poveo je Prižmić,a onda je uzeo i mini brejk za 2:1. ali je to odmah vratio Đoković. Ipak ponovo je uzeo poen na Novakov servis i poveo sa 4:2 pre menjanja strana.

Na kraju je Novak izgubio ovaj set i to rutinski! Au, šta se ovde desilo? 

10:55

6:6 Idemo u tajbrejk!

Vrlo, vrlo siguran Novak opet i sada ćemo u tajbrejk. A znamo kako to ide Đokoviću...

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

10:52

6:5 Sa nulom!

Bez izgubljenog gema je dobio ovaj gem Dino Prižmić i kako meč odmiče sve bolji je mladi Hrvat. Šteta što je naleteo baš na Novaka, deluje da bi inače mogao mnogo. 

10:51

5:5 Idemo na razliku

Novak ne da priliku rivalu da osvoji set, vrlo je rutinski ovo dobio. Dobar servis, lopte na liniju i na kraju smo na egalu. Sada je 5:5 iako je Đoković izgubio dva poena u ovom gemu. 

10:44

5:4 Novak mora da dobije ovo!

Jednom je promašio prvi servis i jednom je izgubio poen Prižmić, ali deluje da nas sigurno čeka drama u ovom setu. 

10:42

4;4 Novak siguran!

Ne da sada nikakvu šansu Novak Đoković rivalu da uzme poene na njegov servis, videćemo kako će proći to na Prižmićev servis. 

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

10:35

4:3 posle drame!

Dug, dug gem! Igralo se poen za poen, a onda je Dino Prižmić sjajnim asom uspeo da ga osvoji. Ponovo vodi mladi Hrvat. 

10:28

3:3 Igra se gem za gem!

Jedan gem za Prižmića, jedan za Đokovića, na nuli smo u drugom setu!

10:22

2:2 Ma, tu je Nole!

Odmah je Novak uzvratio, uzeo prva dva poena, Prižmić je na kratko uzvratio, ali nije on kalibar da se suprotstavi Novaku- Odmah je uzoe brejk i pokazuje na uvo ka publici!

10:17

3:1 Brejk Prižmić!

Poveo je Prižmić sa 30:15, zatim smo videli dugu razmenu poena i Hrvat je uspeo da dođe do dve brejk lopte! Dobio je zatim opomenu Novak zbog prekoračenja vremena i brejk!

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

10:12

2:1 Pokazao je zube!

Sada je Dino odigrao najbolji gem do sada. imao je jedan fantastičan forhend viner, a onda asom završio sve i sa nulom je dobio gem. Okreće se sa štabu i pokazuje zube!

10:08

1:1 Egal

Odlično servira Novak, a vidimo da je na butini njegovog rivala veliki zavoj. Videćemo koliko će Prižmić moći da izdrži. 

10:06

1:0 Vodi Prižmić!

Mladi Hrvat je uspeo da uzme prvi gem na ovom meču i sada prvi put vodi od početka. Sada je malo veći pritisak na Novaku. 

9:58

6:2 Novak je ovo završio za 40 minuta!

Sa sve medicinskim tajmautom za Dina Prižmića prvi set je trajao 40 minuta. Deluje Đoković vrlo sigurno, spremno i pre svega zdravo! 

9:56

5:2 Novak siguran

Vrlo, vrlo siguran nakon što se Dino Prižmić vratio na teren posle povrede. Bez izgubljenog gema ne samo svoj nego i gem na servis mladog Hrvata.

9:45

3:2 Problemi za Hrvata!

Dino Prižmić je uzeo ovaj gem, ali je onda odmah pozvao lekara na teren jer ima problema sa butnim mišićem. 

9:39

3:1 Novače, silo!

Nema nikakve šanse Dino Prižmić za sada na servis Novaka Đokovića. JUzeo je jedan poen, izborio nekoliko dužih razmena, ali ništa od pretnje najboljem ikada. 

9:34

2:1 Evo i Hrvata!

Dino Prižmić je krenuo sa tri ubedljiva poena, pa je napravio još jednu duplu grešku. Ipak na kraju je posle dosta muke Prižmić uzeo prvi gem. 

Izvor: Profimedia

9:30

2:0 Novak vrlo siguran

Novak kao brzi voz sada, vrlo rutinski je odbranio brejk i vodi sa 2:0. 

9:28

Novakovi navijači

9:25

1:0 Odmah brejk!

Počelo je poenom Novaka, onda je Prižmić odservirao duplu grešku, pa konačno uzeo prvi grend slem poen. Trajao je dugo gem, videli smo nekoliko nerešenih rezultata i na kraju je Prižmić poslao loptu u aut za 1:0. 

9:08

Dino promašio ulaz!

Dino Prižmić je potpuno izgubljen od treme! Krenuo je na pogrešnu stranu da ulazi, a onda ga je zaustavio Novak Đoković i pokazao mu kako i gde da izađe na teren!

Vrlo zanimljiva scena na početku!

Izvor: Sydney Low / Zuma Press / Profimedia

9:00

Prvi dan je počeo!

U verovatno najzanimljivijem meču dana Janik Siner je lako dobio Botika Van de Zandshulpa, a Fabijan Marošan je iznenadio i izbacio Marina Čilića. Andrej Rubljov se namučio protiv TIjaga Sejbot Vilda, ali ga je dobio u pet setova.

8:38

S kim to igra Novak?

Dino Prižmić je juniorski šampion Rolan Garosa iz 2023. godine koji se odmah posle tog turnira otisnuo u seniorske vode, pa će tako danas prvi put igrati protiv najboljeg na svetu - ujedno i svog idola.

"Novak mi je jedan od najdražih tenisera, uz Bornu Ćorića. Imaju tu neverovatnu smirenost na terenu. Pokušavam da se ugledam na njih, da gledam šta rade i vidim da to nije lako. Treba tu mnogo rada. Moram da dodam i da mi je Ivanišević čestitao", rekao je srpskim novinarima Prižmić nakon titule u Parizu.

Izvor: Profimedia

8:30

Dobro došli u MONDO live!

Srpski teniser Novak Đoković od 9 časova igra meč prvog kola Australijan opena protiv Dina Prižmića iz Hrvatske. Ostanite uz MONDO i meč pratite iz minuta u minut, uz podsećanje da je TV prenos na Eurosportu.

UKRATKO

  • Novak Đoković - Dino Prižmić 6:2, 6:7. 6:3, 6:4
  • Četiri sata borbe
  • Konačno prolaz dalje!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije