• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sabalenki su nekad zviždali u Melburnu, sad je dobila ovacije!

Autor Dragan Šutvić

Arina Sabalenka ispunila želju Jeleni Dokić i dobila ovacije publike.

 Jelena Dokić i Arina Sabalenka na Australijan openu  Izvor: Eurosport 1/printscreen

Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijan opena pošto je pobijedila Koko Gof (7:6, 6:4) i tako nastavila svoj fantastičan niz u Melburnu. Bjeloruskinja još nije izgubila ni set u Australiji i kako se čini - niko ne može da je zaustavi na turniru, eventualno možda njen prijatelj Novak Đoković koji "juri" ka finalu u muškom singlu.

Ne samo da je Sabalenka osvojila srca navijača fantastičnim igrama, nego i zbog svoje neposrednosti i vedrine. Tako je nakon pobjede nad Amerikankom, koja je uglavnom imala veću podršku, dobila ovacije publike i zbog toga se posebno raznježila: "Hvala vam, kad sam ovde prošli put bila, nije bilo podrške, a sada jeste. Hvala vam. Osjetila sam se kao kod kuće, hvala vam što ste mi učinili ovo mjesto tako specijalnim!", rekla je Arina Sabalenka poslije pobjede.

Interesantno je da je nju intervjuisala nekadašnja teniserka Jelena Dokić koja je za nju imala posebnu molbu. Ispričala je kako je već dobila peškir od Sabalenke, dok ju je sada zamolila i za potpis. "Nemoj da bježiš, Arina!", rekla je Jelena Dokić pošto je sjajna teniserka i prije nego što je dobila zahtjev da pokloni peškir, krenula po njega, ali nije znala da postoji i poseban zahtjev - da se potpiše kako bi taj peškir išao na aukciju za pomoć ženama žrtvama porodičnog nasilja.

Naravno, Sabalenka je odmah pristala na to i obećala je koliko god je peškira potrebno za takve svrhe, zbog čega je još jednom dobila velike aplauze publike. Podsjetimo, u finalu će igrati protiv bolje iz duela Jastremske i Dženg.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC