• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov prijatelj: Janik Siner je novi Đoković!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Australijanac Nik Kirjos objasnio sličnosti između Sinera i Đokovića

 Nik Kirjos - Janik Siner je novi Novak Đoković Izvor: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na Australijan openu u polufinalu, gdje ga je zaustavio italijanski teniser Janik Siner. Bio je to treći trijumf Sinera protiv Đokovića u vrlo kratkom roku, nakon što ga je pobijedio u grupnoj fazi na Završnom mastersu, a zatim i u Dejvis kupu krajem prošle godine. Dovoljno da se priča kako je Novak dobio nasljednika. Takvog je stava i Nik Kirjos!

Nekadašnji australijski teniser koji ove godine turnir u Melburnu prati kao komentator i stručni konsultant dotakao se igre Janika Sinera i najavio velike stvari u njegovoj karijeri. Po Kirjosovim riječima, zbog sličnog stila igra koji gaje Siner i Đoković, Janik bi mogao da bude novi Novak!

"Promjene koje je Daren Kejhil napravio u Janikovoj igri i spremnost Sinera da mu pruži priliku sada su ga uzdigle na vrh sporta. Pobijedio je Novaka, a niko to ovdje nije uradio tako dugo. I na taj način, Novak nije imao nijednu brejk šansu. Siner i Đoković igraju slično, i to vidim. Poslije ovog dana, mislim da bi Janik mogao da bude novi Novak. Alkaraz ima taj iks-faktor, ali Siner je odličan", ispričao je Nik.

Podsjećamo, u nedjelju ujutru Janik Siner će igrati grend slem finale protiv Danila Medvedeva. Šansu da se domogne najveće titule u dosadašnjem toku karijere Italijan će imati protiv ruskog tenisera koji je eliminisao Sašu Zvereva nakon pet dramatičnih setova i velikog preokreta nakon dva seta zaostatka.

Novak Đoković će, uprkos porazu u polufinalu Australijan opena, ostati prvi teniser planete barem do sredine februara. Sada je samo pitanje gdje će se zaustaviti njegov neverovatan rekord, pošto će na čelu ATP liste provesti najmanje 412 sedmica! To je preko 100 sedmica više nego što ima drugoplasirani, Rodžer Federer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC