• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći skandal u istoriji kanadskog sporta! Sakrivali mračnu tajnu - šampioni, a silovatelji!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svojevremeno su bili svjetski šampioni, a sada će im karijere biti uništene!

 Četvorica hokejaša optuženi za silovanje Izvor: Youtube/Philadelphia Flyers/printscreen

Četvorica poznatih hokejaša koji nastupaju u NHL-u, reprezentativci Kanade Karter Hart, Majkl Meklaud, Kal Fut i Dilon Dube optuženi su za se*sualni napad koji se navodno dogodio 2018. godine, kada su bili članovi mlade reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu. Pored njih, ranije je optužen saigrač Aleks Formenton koji se predao policiji i zatim izjavio da nijedna od optužbi nije tačna. 

Advokati koji zastupaju četvoricu hokejaša saopštili su da je podignuta optužnica protiv njihovih klijenata, ali da nijedan od sportista nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret. "On je nevin i za to ćemo iznijeti pravnu potporu na prvom ročištu", naveli su advokati Kartera Harta, koji brani za Filadelfija Flajerse.

Sva petorica hokejaša u posljednjih deset dana su napustili svoje NHL timove, a njihovi agenti nisu se oglašavali u medijima. Takođe, ni klubovi nisu željeli da daju javnosti detaljnije instrukcije o svim dešavanjima povodom ovog slučaja. Jedino što su američki mediji dobili su izjave advokata koji zastupaju sportiste, ali ni oni nisu bili previše rječiti - uglavnom su samo tražili najprikladniju formulaciju kojom bi demantovali se*ksualni napad.

Ni o samom slučaju za sada nema previše informacija - detaljnija ispitivanja pokrenuta su 2022. godine, nakon što je neidentifikovana ženska osoba postigla dogovor sa Hokejaškim savezom Kanade oko vansudskog poravnanja. Prvobitno je tražila 3,55 miliona kanadskih dolara, ali se sa Savezom nagodila oko povlačenja tužbe. Kako se kasnije ispostavilo, djevojka koja je u trenutku napada imala 20 godina, ispričala je kako su je petorica muškaraca zlostavljali tokom gala večere na kojoj se prikupljao novac za kanadski hokej.

Jedan od igrača, označen kao "John Doe #1" pozvao je djevojku "E. M." koju je upoznao u kafiću u svoju hotelsku sobu, a zatim pozvao još četvoricu svojih saigrača kako bi se nad njom iživljavali! Nakon što su izvršili nepoznate se*sualne radnje natjerali su je da se istušira i da u kameru ispriča kako nije bila pod dejstvom alkohola te večeri. Djevojka je istakla da joj je bilo zabranjeno da napusti hotelsku sobu, a da su je sportisti zastrašivali prijetnjama. Po informacijama koje trenutno ima kanadsko pravosuđe, sva četvorica igrača bili su dio reprezentacije na Svjetskom prvenstvu za juniore krajem 2017. i početkom 2018. godine, kada je Kanada osvojila zlato.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC