• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Draško Milinović najavio ostavku u Teniskom savezu RS i odustao od kandidature u TS BiH!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Zbog svega ovoga povlačim svoju kandidaturu na mjesto predsjednika Teniskog saveza BiH i najavljujem ostavku na mjestu predsjednika Teniskog saveza Republike Srpske. Gospodo - srećno", kaže on.

 Draško Milinović ostavka Teniski savez RS Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović izjavio je da 20 godina radi na unapređenju sporta, ali budući da je BiH zemlja besmisla uslijedi kazna Komisije za sukob interesa BiH, zbog čega povlači kandidaturu za predsjednika Teniskog saveza BiH i najavljuje ostavku na sadašnju funkciju u Teniskom savezu Srpske.

Milinović, koji je i generalni direktor Regulatorne agencije BiH, rekao je da je ponosan na doprinos razvoju teniskog sporta u Republici Srpskoj u proteklih 20 godina, kao i na činjenicu da je učestvovao u organizaciji, a potom i organizovao jedan od turnira sa najdužom tradicijom u regionu, ATP čelendžer, pune dvije decenije.

"Ponosan sam što sam sa saradnicima, uz podršku institucija Republike Srpske, organizovao turnir ATP 250 Srpska open. Više godina ATP čelendžer je nagrađivan kao najbolji sportski događaj Republike Srpske. Zbog turnira ATP 250 Srpska open, Teniski savez Republike Srpske dobio je nagradu za razvoj sporta u BiH", rekao je Milinović agenciji "Srna".

Ponosan je, kaže, na timski rad u Teniskom savezu Republike Srpske, zajedništvo, uložen rad i vrijeme sa ljudima sa kojima dijelim iste vrijednosti, od kojih je najvažnija ljubav prema sportu.

"Ponosan sam što svim ovim aktivnostima, na najbolji mogući način, svake godine, promovišemo Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, u više od 140 zemalja svijeta, zbog čega smo dobili i posebno priznanje od ATP-a za kontinuitet koji smo radom postigli i najviše ocjene teniskih supervizora ATP-a".

Međutim, istakao je Milinović, BiH je zemlja besmisla, te ponovio da 20 godina radi na unapređenju sporta, promociji Banjaluke i Republike Srpske, i onda za to uslijedi kazna.

"Komisija za sukob interesa BiH poslala je upravo takvu poruku. To se pravda zakonima, koji su očigledno neodrživi, neadekvatni i besmisleni. Kome to može odgovarati? Pa samo onima kojima ne odgovara rad, napredak i prosperitet. E, tu smo jedino u sukobu interesa", rekao je Milinović.

On je naveo da ne želi da bude na strani besmisla, istakavši da je on na strani unapređenja sporta i doprinosa sportu, na strani šampiona i najboljih sportista svijeta koji su igrali na turnirima u Banjaluci.

"Ovo što oni rade trajaće nekoliko medijskih i politikantskih dana, a ovo što smo mi uradili ostaje generacijama iza nas. Zbog svega ovoga povlačim svoju kandidaturu na mjesto predsjednika Teniskog saveza BiH i najavljujem ostavku na mjestu predsjednika Teniskog saveza Republike Srpske. Gospodo - srećno", zaključio je Milinović.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa BiH danas je donijela odluke o sankcijama protiv nekoliko funkcionera među kojima je i Milinović.

Kako je navedeno, Milinović je istovremeno bio direktor Republičke agencije za komunikacije (RAK) i Teniskog saveza Republike Srpske koji se finansira iz budžeta institucija. Za njega je predložena sankcija 50 odsto od plate šest mjeseci, ali je prilikom glasanja iznos kazne smanjen na 10 odsto.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Поднеси ти рачуне господине, чуј оставка, бајлакше је побјећи...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC