• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i zvanično dobila novog selektora: Rojević na klupi, a tu je i legendarni rukometaš!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Boris Rojević i zvanično je novi selektor Srbije, dok je sportski direktor Marko Vujin.

 Boris Rojević novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Rukometna reprezentacija Srbije i zvanično je dobila novog selektora - Borisa Rojevića (44). Poslije sjednice Upravnog odbora u Zrenjaninu jednoglasno je dato povjerenje trofejnom stručnjaku i to na naredne četiri godine. Uz njega tu će biti i čuveni rukometaš Marko Vujin koji će obavljati funkciju sportskog direktora seniorskog tima.

Predsjednica RSS Milena Delić ima samo riječi hvale za stručnjaka koji će naslijediti Tonija Đeronu na klupi "orlova".

"Između dva kandidata ukazano je povjerenje Borisu Rojeviću. Tri puta je proglašavan za najboljeg trenera Srbije, poslije prošlogodišnjeg osvajanja Evro kupa sa Vojvodinom proglašen je i za najuspješnijeg na Balkanu što ga je, između ostalog, preporučilo kao jednog od najozbiljnijih kandidata. Dvije godine je bio u timu kao asistent Đeroni i upoznat je sa sistemom rada, pa ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, energijom i iskustvom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine", rekla je Milena.

Osvrnula se i na Marka.

"O sportskim postignućima Vujina suvišno je govoriti, a po završetku izvrsne karijere dokazao da je čovjek njegovog kalibra potreban srpskom rukometu. Svoje konekcije i međunarodno iskustvo prepoznao je kao veliku vrijednost i spreman je da ih koristi kako bi reperezentacija rasla i napredovala u skladu sa evropskim i svjetskim trendovima. Sigurno će svojim autoritetom i znanjem doprinositi reprezentaciji na svim poljima. U njemu smo vidjeli spremnost da se bavi poslom koji smo mu povjerili, a još je veće zadovoljstvo bilo što je bez obzira na izbor selektora, želio da se prihvati tog posla. Drago mi je da ga poslije pozicije reprezentativca, sada vidimo i u nekoj drugoj ulozi i kao i novom selektoru, Upravni odbor na čijem sam čelu želi mu sreće i uspjeha u radu", zaključila je predsednica Milena Delić.

Izvor: MN PRESS

(MONDO - N.S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC