• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Osice" igraju derbi sezone - Lana Lončar poručila: "Respektujemo sve, ali mi se pitamo u Boriku!"

Autor Haris Krhalić

Direktor ŽRK Borac Darko Savić i rukometašica Lana Lončar najavili su sutrašnji meč sa Grudama.

 darko savić, lana lončar Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Nakon što su prije dva dana (27. mart) upisale ubjedljiv trijumf nad Knežopoljkom kojim su obezbijedile plasman u završnicu Kupa BiH i finale Kupa RS, rukometašice Borca već sutra očekuje veliki derbi.

U dvoranu Borik stiže lider prvenstva ekipa Gruda, a meč se igra sa početkom od 15 časova.

Direktor ŽRK Borac Darko Savić je u najavi meča rekao kako je ovo utakmica za koju se „osice“ spremaju od prvog dana prvenstva.

„Ovo je utakmica za koju se spremamo cijelu sezonu. Od dana kada je određen žrijeb i raspored prvenstva, znali smo da će ovo biti utakmica koja će dosta toga reći. Mada nakon ovog kola imamo još dvije utakmice regularnog prvenstva i četiri utakmice plejofa. Imali smo dva kiksa, na Ilidži i Zavidovićima, gdje smo izgubili bod i zastajemo dva boda za vodećim Grudama i Hadžićima. U međusobnom omjeru sa Hadžićima smo u boljem položaju (pobjeda sedam razlike, a poraz četiri razlike), a protiv Gruda smo izgubili sa pet razlike, i ako dođe do formiranja mini tabele gledaće se ti susreti“. rekao je Savić koji je prokomentarisao i dosadašnje rezultate.

„Kako god da završi sezona već znamo da je uspješna. Već danas imamo više bodova nego prošle godine, sasvim sigurno ćemo ponovo igrati Evropu. Tako da sezone je već dobra, ali ipak bez te neke krune, krune šampiona, to bi sve bilo onako 'na pola'.“

Izvor: Promo/ŽRK Borac

Prisutinim medijima obratila se i Lana Lončar. Jedna od najboljih rukometašica Borca nažalost od svog dolaska među „osice“ muku muči sa povredama, koje su je spriječile da pokaže svoj puni potencijal.

Zbog pokidanih prednjih križnih ligamenata van terena je bila skoro godinu dana, a nakon povratka bilježi odlične partije iako je povrede ni sada ne zaobilaze. Zbog što uspješnijeg saniranja ove posljednje, propustiće i reprezentativno okupljanje početkom aprila.

Svjesna je i Lana da je pred njom i njenom ekipom utakmica koja bi mogla gotovo pa odlučiti ovu sezonu, a kako kaže pobjeda bi bila vjetar u leđa u borbi za vrh tabele.

Borba za titulu neizvjesna

Nakon 15 odigranih utakmica Grude imaju 26 bodova koliko imaju i drugoplasirane rukometašice Hadžića. Banjalučanke su na trećem mjestu sa dva boda manje, nakon čega slijedi Krivaja sa 19 i Krajina sa 12.

„Očekuje nas derbi protiv sigurno jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligu. Sutrašnja utakmica je nama sigurno jedna od najbitnih u ovoj sezoni i pobjeda bi nam dala vjetar u leđa da se nastavimo boriti protiv za sami vrh tabele. Mislim da je u posljednjih godina ova sezona najzanimiljivija i sigurno da će biti neizvjesno do samog kraja. Ono što mene raduje je atmosfera u ekipi i naša međusobna podrška . Imali smo problema sa povredama i imamo ih i dalje, ali smo sutra u kompletnom sastavu osim Jovane Novaković. Nadamo se da će to biti kako treba. Na nama je ispoštujemo ono što smo pripremali u prethodnom periodu i da ispoštujemo dogovore iz svlačionice. Respektujemo svaku ekipu, ali mislim da se u Boriku pitamo isključivo samo mi“, rekla je Lončar.

Poraz u prošlom kolu od Hadžića „osice“, prema njenim riječima, nije poljuljao.

„Poraz od Hadžića nas nije poljuljao u smislu samopouzdanja. Iz svakog se trudimo da izvučemo nešto i analiziramo ono gdje smo griješili i na idućem meču krenemo od nule. Za svaku utakmicu se spremamo iz početka i za svaku se spremamo isto. Ako ispoštujemo ono na čemu radimo, rezultat će doći sigurno. Eneregetski smo na dobrom nivou bez obzira na tu utakmicu Kupa BiH, a kao što je direktor već rekao ovu utakmicu iščekujemo od početka sezone. Nažalost, tamo smo izgubili pet razlike, a sigurno da nas očekuje dobra utakmica i da bodovi ostaju u Boriku“, rekla je Lana koja ne krije da je cilj ove sezone trostruka kruna (prvenstvo, Kup BiH i Kup RS).

Lana je iskoristila priliku da pozove i sve navijače da dođu i budu osmi igrač i dodatni vjetar u leđa rukometašicama Borca.

Podsjećamo, nakon 18. kola prvenstva formira se tabela gdje prvih pet ekipa ide u doigravanja za prvaka a drugih pet se bori za opstanak. Ligu će napustiti dvije ekipe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC