• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgori početak sezone Novaka Đokovića: Mjeseci prolaze, a mučenje traje - pali se alarm

Od 2006. nije se dogodilo da do maja ne odigra nijedno finale.

 Novak Đoković u lošoj formi Izvor: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković sigurno neće osvojiti trofej u prva četiri mjeseca 2024. godine. Nakon poraza u polufinalu Monte Karla protiv Kaspera Ruda, Srbin je ostao bez pehara i na trećem turniru na kojem je nastupio ove sezone. Zimus je na Australijan openu izgubio u polufinalu protiv Janika Sinera, u Indijan Velsu je pao na svojoj drugoj prepreci, u meču 3. kola protiv autsajdera Luke Nardija, a u Monte Karlu je takođe stao u borbi za finale.

Za kakvu-takvu utjehu ostaje to što je Novak ipak iskoristio ovaj turnir da uhvati ritam poslije "sporog" početka sezone, odigrao je četiri meča pod novim trenerom Nenadom Zimonjićem i na putu do polufinala pobijedio Romana Safijulina, Lorenca Musetija i Aleksa De Minora - svu trojicu bez izgubljenog seta.

Ako se zna da Monte Karlo već skoro deceniju "ne leži" Đokoviću i da mu je bilo potrebno devet godina da uđe u polufinale, njegov nastup na turniru u kneževini ne može se posmatrati samo kao neuspjeh. Ipak, činjenica je da najboljeg na svijetu sigurno sve više "svrbe dlanovi" i jer će godina ući i u peti mjesec, a da nije osvojio nijedan trofej. Tako loš početak nije imao još od 2009. godine.

Podsjetimo, poslije Australijan opena Novak je napravio sada već uobičajenu pauzu i pauzirao je do odlaska u Kaliforniju, gdje je na Indijan Velsu uz dosta muka pobijedio Australijanca Aleksandra Vukića u 2. kolu, a onda je pao protiv Nardija. Nakon toga je otkazao učešće u Majamiju i usmerio svu pažnju na pripreme za sezonu na šljaci, koja je počela ove nedjelje u Monte Karlu.

Ako se uzme kao činjenica da Novaku već tradicionalno "sporo" kreće sezona na najsporijoj podlozi, ne može se reći da postoji razlog za alarm. Ipak, do odlaska na Rolan Garos (od 20. maja) nema previše vremena za pripremu, a ni previše turnira. U ovom trenutku, izvjesno je da će Đoković igrati za dvije nedjelje u Madridu (24. april - 5. maj), a potom će do Otvorenog prvenstva Francuske ostati još samo Rim (8 - 19. maj).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC