• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci se kao nikad brukali zbog Đokovića! Zaboravili Novakove titule, pa htjeli da mu ponište rekord!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatan propust povodom rezultata Novaka Đokovića.

 Greška BBC o broju titula Novaka Đokovića Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković savladao je Australijanca Aleksa de Minora i plasirao se u polufinale Monte Karla. To znači da najboljeg srpskog sportistu samo dvije pobjede dijele od prve titule u tekućoj sezoni, ali i rekorda koji vjerovatno nikada neće biti oboren. Đoković je jedini teniser koji ima najmanje dvije titule na svakom od najvećih svjetskih turnira, a ukoliko osvoji turnir koji trenutno igra imaće po tri pehara sa svakog od najvećih takmičenja.

Niko drugi nije ni blizu takvom rezultat. Čak ni Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu uspjeli da kompletiraju sve najveće turnire, odnosno da na svakom od njih osvoje barem po jednu titulu. Ni to nije dovoljno da se jedan od najuticajnijih svjetskih medija malo bolje informiše o karijeri najboljeg tenisera ikada.

Recimo, BBC misli da Novak Đoković nikada nije osvojio titulu u Monte Karlu, iako za provjeru te informacije treba oko minut. Novak je 2013. godine u finalu Monte Karla savladao "Kralja šljake" Rafaela Nadala, a dvije godine kasnije na istom mjestu bio je bolji od Tomaša Berdiha za svoju drugu titulu. Takođe, Đoković je 2009. i 2012. godine igrao finale ovog turnira, pa ostaje nejasno kako je BBC napravio tako očiglednu grešku i dopustio da se ona satima nalazi na njihovim zvaničnim kanalima.

Izvor: Twitter/BBCSport/printscreen

Tvit koji su objavili izazvao je revolt Đokovićevih navijača koji su se odmah pobunili zbog ogromne greške. BBC je ubrzo obrisao objavu, ali na internetu uglavnom ostaju tragovi svega što se objavi, pa su Novakovi navijači još neko vrijeme komentarisali grešku, prije nego što su se okrenuli današnjem polufinalnom meču.

Novak Đoković će u polufinalu Monte Karla igrati protiv Kaspera Ruda, a njihov okršaj je drugi na programu danas. Prije toga će na teren Janik Siner i Stefanos Cicipas, čiji meč počinje u 13.30. U dosadašnjem toku turnira Novak Đoković je savladao Romana Safjulina, Lorenca Musetija i Aleksa de Minora, a osvojio je i bodove koji će mu produžiti ostanak na prvom mjestu ATP liste.

Ipak, sve to je u drugom planu. Turnir u Monte Karlu, kao i ostali koje će igrati na šljaci, treba da posluži samo kao priprema za dva najbitnija događaja u ovom dijelu sezone. Đoković će ciljati pehare na Rolan Garosu kako bi stigao do 25. grend slem titule, a zatim i zlato na Olimpijskim igrama kako bi imao najvrednije trofeje sa bukvalno svih takmičenja u tenisu.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC