• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije ovo stari Nadal! Razbijen je na šljaci, ispao već u 2. kolu

Rafael Nadal izgubio je na turniru u Barseloni.

 Nadal ispao sa turnira u Barseloni Izvor: Felipe Mondino/IPA Sport / ipa-a / PA Images / Profimedia

Rafael Nadal završio je takmičenje na turniru u Barseloni. Ispao je u drugom kolu od Aleksa de Minora (Australija) - 7:5, 6:1. Pokazao je 11. teniser svijeta zbog čega je trenutno jedan od igrača koji je u najboljoj formi, manje-više je rutinski našao rješenje za "kralja šljake". Nije uspio u Monte Karlu protiv Novaka Đokovića, ali jeste protiv španskog asa.

Na ovom turniru Rafa je čak 12 puta podizao pehar, to se neće dogoditi ove godine. Bio je ovo njihov peti međusobni duel i druga pobjeda Australijanca. Druga uzastopna pobeda de Minora koji će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Artur Fils (Francuska) - Danijel Altmajer (Nemačka).

Već u prvom gemu je Aleks napravio brejk i poveo sa 2:0, ali se Rafa vratio i izjednačio (3:3). Propustio je Nadal brejk loptu u osmom gemu, pa je za to kažnjen u 11. kada je De Minor napravio brejk bez izgubljenog poena, pa je na isti način osvojio i svoj servis gem. U drugom setu nije bilo ni izbliza takve drame pošto je brzo napravio dva brejka.

Nadal je prijavljen za Rolan Garos, iskoristio je pravilo o zaštićenom renkingu i tamo će u žrijebu biti kao deveti nosilac. Prije toga slijede turniri u Madridu i Rimu, prijavljen je za takmičenje u španskoj prestonici. Jasno je da još uvijek traži pravu formu, ali po prikazanom u Barseloni trenutno je dosta daleko od najvišeg nivoa...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC