• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luna je najveća nada srpskog tenisa: Osvojila Vimbldon, već je porede sa Anom i Jelenom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luna Vujović je nova velika nada srpskog tenisa i nada se da može da ide stopama Ane Ivanović i Jelene Janković.

 Luna Vujović nova nada srpskog tenisa Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Luna Vujović nova je najveća mlada nada srpskog tenisa. Rođena je 2009. godine i o njoj se već priča. Osvojila je titulu na Vimbldonu prošle godine u konkurenciji do 14 godina i već tada je pokazala o kakvom talentu se radi.

Upravo je zbog toga izabrana od strane UNIQA osiguranja da bude prvi talenat kom će pomagati u okviru nove fondacije napravljene baš za one najtalentovanije. Tako je u Zagrebu igrala i egzibicioni meč na "Evropskom trgu" sa Goranom Ivaniševićem. "Još nisam dobila savjete od njega, kratko sam tu, nadam se da ćemo duže pričati", nasmijala se Luna na početku razgovora sa srpskim medijima.

Na prvom profesionalnom turniru došla je do finala, bilo je to u Antaliji (Turska). "Lijep je osjećaj zaista, zadovoljna sam kako sam odigrala, vidjećemo dalje. Igraću sve više profesionalne turnire."

Ispričala je i šta dalje planira. "Plan je da igram još juniorskih turnira, da od sljedeće godine pokušam da igram sve juniorske slemove i što više tih profesionalnih turnira, da napredujem na rang listi."

Prvi cilj je sebi postavila. "Za ovu godinu pokušavam da uđem u prvih 100 na juniorskoj rang listi i da osiguram glavni žrijeb na svakom grend slemu."

Pogledajte

01:27
Luna Vujović
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Ivanišević je iznio niz pohvala na njen račun, uporedio ju je i sa Anom Ivanović i Jelenom Janković. "Zadovoljstvo je biti sa njima u istoj rečenici, nadam se da ću moći da budem kao one."

Za kraj je bilo vremena i za još šale i smijeha, pošto je na spomenutoj egzibiciji u jednom momentu umjesto reketa u rukama imala dasku za sječenje mesa. "Jako je teško igrati sa daskom, mala je", nasmijala se Luna.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC