• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija preskočila Norvešku! Aleksandra dobila "rat", a onda se pojavila Mia (17)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odličan početak izabranica Dušana Vemića

 Bili Džin King kup reprezentacija Srbije pobijedila Norvešku Izvor: MN PRESS

Bili Džin King kup reprezentacija Srbije upisala je prvi trijumf u Portugalu, gdje se takmiči u Prvoj grupi Evroafričke zone. Najbolje srpske teniserke savladale su reprezentaciju Norveške - 2:0, pobjedama Aleksandre Krunić i Mije Ristić.

Aleksandra Krunić, najiskusnija teniserka u sastavu reprezentacije, donijela je prvi poen trijumfom u "ratu brejkova" protiv iskusne Urlike Ejkeri, 563. igračice svijeta - 6:4, 6:4. "Od samog starta Aleksandra je uspijevala da se nametne na servis rivalke, međutim, nije uspijevala da zadrži sopstveni na šljaci u Ojeresu, sve do sedmog gema prvog seta, kada je napokon uspjela da potvrdi brejk i da sačuva prednost do kraja seta. Sličan scenario viđen je i u nastavku meča, ali je srpska teniserka pokazala snagu i upisala zlata vrijedan poen", navedeno je u izvještaju na sajtu Teniskog saveza Srbije.

Na teren je potom izašla najmlađa reprezentativka, Mia Ristić, i ispred sebe je imala najbolje rangiranu teniserku Norveške u Portugaliji, 388. na planeti, Malene Helgo i slavila je - 6:4, 6:4. U meču u kome je prvi set odlučio dalji tok, Mia je ispustila priliku da rano dokusuri rivalku, jer je vodila 3:0 i 4:1. Ipak, malo opuštanje je nije koštalo, već je rutinski meč privela kraju i stavila na semafor 2:0 protiv Norveške, za miran san Srbije u nastavku takmičenja.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC