• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet se radovao kad je dobio Novaka, sad ga nema nigdje: Nema ništa od Alkarazove ere, gotovo je sa tim!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najki je pisao kako "počinje era Karlosa Alkaraza". Da li je to baš tako?

 Karlos Alkaraz zbog povrede propušta masters u Rimu Izvor: Profimedia/IMAGO

Karlos Alkaraz daleko je ne samo od prvog mjesta na ATP listi već i od druge pozicije. Novak Đoković ga je "ostavio" za skoro 2.000 bodova, a i Janik Siner je na 500 bodova više od Španca. Nije ni čudo jer već sa 20 godina on muku muči sa povredama i svako malo je van terena. 

Sada ga neće biti ni u Rimu na posljednjem turniru pred Rolan Garos, a već je propustio Monte Karlo i Barselonu zbog bola u podlaktici. Što se tiče Madrida, tu je rutinski prošao prva dva kola, a onda je Andrej Rubljov uspio da ga savlada i eliminiše.

"Osjetio sam bol dok sam igrao u Madridu, blagu nelagodnost sam osjećao u ruci. Danas su testovi pokazali da imam otok na mišiću podlaktice, što je posljedica prethodne povrede. Nažalost, neću moći da igram u Rimu. Moram da se oporavim da bih mogao da igram potpuno spreman, bez ikakvog bola", poručio je Alkaraz u poruci na Tviteru koja je razočarala brojne njegove navijače pred Rim i nastavak sezone.

NADAJU SE DA ĆE SRUŠITI NOVAKOVE REKORDE, A ON STALNO NA BOLOVANJU! 

Kada je Karlos Alkaraz 2022. godine osvojio US open pobjedom nad Kasperom Rudom u finalu to je ujedno bila i borba za prvo mjesto na ATP listi. Pobjednik tog meča je dobijao i tron svjetskog tenisa, a nakon trijumfa u četiri seta Španac je prvi put preuzeo krunu. Sljedeće godine kada je dobio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona za svoj drugi grend slem krenule su priče da će mladi Španac srušiti sve Novakove rekorde! 

Dakle da će imati više nedjelja na vrhu ATP liste (Novak je trenutno na 425), da će osvojiti više grend slemova (Novak ih ima 24) itd da ne nabrajamo jer je zaista rekorda previše. Ipak od avgusta 2021. godine Alkaraz iako još nije napunio 21 godinu redovno mora da propušta turnire zbog povreda. Novak Đoković sa 37 godina takođe ne igra često, ali zato što želi da provodi vrijeme sa porodicom i jer hoće da traje na velikim turnirima i grend slemovima. 

Alkaraz je prvo pokidao mišić stomaka u avgustu 2021. godine i povukao se sa US opena u četvrfinalu. Već u Torinu 2022. godine nije igrao zbog iste povrede. Kada je počela sezona 2023. povukao se sa Australijan opena zbog bola u nozi. Već sljedeća povreda bila je u Riju 2023. kada je zbog problema sa zadnjom ložom jedva odigrao finale i izgubio ga od Kamerona Norija.

Ta povreda ga je udaljila i sa turnira u Akapulku 2023. godine. Kada je počela sezona na šljaci prošle godine nije igrao u Montekarlu zbog problema sa rukom, a Bazel je propustio zbog bolova u nozi i leđima. Ova sezona je počela naizgled bez problema, ali se u Riju povukao poslije prvog meča zbog povrede članka na nozi, a onda smo vidjeli kako je to izgledalo za Monte Karlo, Barselonu i Rim. 

Tek je 20 godina Karlosu Alkarazu, a teško je pobrojati sve povrede i to one koje su izašle u javnost. A gde su problemi na treninzima, iza zatvorenih vrata, ono što se baš i ne priča javnosti. Novak Đoković ima 37 godina, prvi je na ATP listi i kaže da planira da igra na Olimpijskim igrama 2028. godine. Da li će Karlos Alkaraz srušiti sve njegove rekorde? Hajde prvo da ga pobijedi sada, kada je sve bliži petoj deceniji. 

(MONDO, Nikola Lalović)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ara

Ma bas ,cijeli,

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC