• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imaju 50.000 stanovnika, a na korak su do Svjetskog prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Selekcija Farskih Ostrva je nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo!

 Rukomet Farska Ostrva blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo  Izvor: Profimedia/IMAGO

Ovi momci nemaju limite! Nakon što su Farska Ostrva igrala na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sada su na korak od toga da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo 2025. godine! U prvom meču baraža za plasman na Mundijal savladali su Makedoniju34:27 (18:14).

Dok je Srbija u Lalinu poražena od Španije 32:28 (15:14) i sada djeluje daleko od plasmana na Svjetsko prvenstvo Elijas Elefsen Skipagotu, Hakun Vest av Teigum i Oli Mitun su dogurali Farska Ostrva nadomak plasmana. Sjajni Skipagotu je dao deset, Tejgum i Mitun po šest golova, a Lejvur Mortensen i Vilhelm Pulsen su imali po pet. Kod Makedonaca Filip Kuzmanovski je dao osam, Marko Mitev i Nikola Kostevski po pet, a Milan Lazarevski četiri gola.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Vidjeli smo i veliko iznenađenje u prvom meču dana kada je Grčka savladala Holandiju 31:27 (13:12). Uspjeli su da zaustave Grci Danija Bajensa i Luka Stejnsa na po četiri gola, pa su pobijedili iako im je Rutger ten Velde dao 10 golova, Kod pobednika Ahileas Toskas je imao sedam, Dimitrios Ciras šest, a Teodoros Boskos pet golova.

Neizvjestan meč odigrale su Rumunija i Češka, a iako su domaćini vodili na poluvremenu sa četiri gola razlike na kraju je bilo 31:30 (15:11). Nevjerovatan je podatak da je Tomaš Mrkva imao samo dvije odbrane, a golmani Češke ukupno tri, pa im ni devet golova Tomaša Piroša nije pomoglo. Sa druge strane devet puta je pogodio Demis Grigoras. U posjlednjem meču dana Island je pregazio Estoniju 50:25 (26:12) uz 13 golova Magnusona, devet Kristijansona, šest Torkelsona, pet Vidarsona...

Izvor: Profimedia/IMAGO

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC