• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oleksandar Usik apsolutni šampion svijeta! Pretukao "Kralja Cigana", ovo se čekalo 25 godina!

Autor Dušan Ninković

Ukrajinac Usik objedinio pet šampionskih pojaseva u teškoj kategoriji.

 oleksander usik pobijedio tajsona fjurija sampion svijeta Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ukrajinski borac Oleksander Usik savladao je Tajson Fjurija podeljenom odlukom sudija nakon 12 rundi spektakularne borbe i tako postao apsolutni svjetski šampion u teškoj kategoriji. Ukrajinac je objedinio šampionske pojaseve u svim organizacijama, pa je prvi apsolutni šampion nakon čak 25 godina - prethodni put je to pošlo za rukom legendarnom Lenoksu Luisu koji je sve titule držao 1999. godine nakon trijumfa protiv Ivandera Holifilda.

Ključni detalji meča Usika i Fjurija dogodili su se u devetoj rundi, kada je razgoropađeni Ukrajinac dijelio brutalne udarce svom rivalu. Tjerao ga je da se petlja u konopce na svakom kraju ringa, bilo je tu i nekoliko nesigurnih koraka "Kralja Cigana", ali je zvono stiglo u pravi čas. Isteklo je vrijeme za rundu i Fjuri je preživio najteže momente meča bez pada.

Britanski borac smatrao je da ima elemenata i za njegovu pobjedu, ni sudije nisu bile potpuno sigurno da je Usik novi apsolutni svjetski šampion, ali djeluje da su na kraju donijeli pravednu odluku. Nakon proglašenja pobjednika postalo je jasno da će Usik titulama u organizacijama WBA, IBF, WBO i IBO dodati i WBC pojas, što je najveći uspjeh u njegovoj profesionalnoj karijeri. 

Ukrajinac je došao do najveće pobjede u karijeri, a već se priča o njegovom narednom ulasku u ringu. Pitanje je protiv koga će to biti, jer Fjuri sigurno želi revanš i osvetu na samom kraju profesionalne karijere. Za sada nije jasno kada bismo mogli da vidimo drugi dio spektakla, a postoje naznake da bi dvojica najboljih teškaša na svijetu mogli u ring i prije kraja godine. Oleksander Usik sada ima skor od 22 pobjede iz isto toliko mečeva, dok je Fjuri nakon 34 pobjede i jednog neriješenog meča doživio prvi poraz.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:28
Tajson Fjuri svetski šampion u boksu
Izvor: Arenafight
Izvor: Arenafight

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC