• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati ih pokrenuo, sad krenula odmazda: Skandal na Rolan Garosu

David Gofan u obračunu sa navijačima na Rolan Garosu, a sve je počelo još prije godinu dana kada je Ivan Dodig rekao da je organizacija u Parizu očajna.

 David Gofan obračun sa navijačima na Rolan Garosu Izvor: Twitter/Tennis TV/Screenshot

Ako je postojala dilema gdje je teniska publika najnekulturnija, odgovor je stigao ove nedjelje. Navijači na Rolan Garosu se ponovo nisu proslavili i posebno su u utorak imali "šou". Zviždali su Novaku Đokoviću kada je pao na zemlju i pokušao da se obriše, čak su doveli i trubače na tribine da ga provociraju, ali čak ni tada srpski teniser nije burno reagovao. Za razliku od njega, njegov kolega David Gofan je "eksplodirao" i ušao u rat sa navijačima.

Iskusni Belgijanac David Gofan na startu Rolan Garosa domaćeg tenisera Đovanija Empešija Perikarda posle tri i po sata sjajnog tenisa u pet setova (4:6, 6:4, 6:3, 6:7, 6:3), a potom je dočekao svojih "pet sekundi" da se zahvali navijačima koji su ga vređali sve vrijeme. Stavio je prst na uvo, u stilu Đokovića, da ih bolje čuje, a potom priznao da su uvrede bile najmanji problem...

"Zašto sam slavio onako? Kada vas vrijeđaju tri i po sata, moraš malo da odgovoriš publici. Sve je otišlo predaleko, to je potpuno nepoštovanje. Previše je zaista. Postalo je kao fudbal na kraju će bacati na nas petarde i dimne zavjese, dolaziće huligani i biće tuča na tribinama. Stvarno postaje presmiješno. Neki ljudi su tu da naprave samo što veći problem, a ne da prave atmosferu", rekao je bijesni Belgijanac koji pokušava da se vrati u staru formu nakon povratka na teren.


"Na kraju me je neko pljunuo, odnosno pogodio me je žvakom. Meč se samo komplikovao kako se bližio kraju i zato sam se trudio da ostanem miran, da sam počeo da se nerviram oko toga, to bi me zaustavilo", poručio je Gofan koji je uprkos svemu bio bolji od miljenika domaće publike, Perikarda koji je dobio "vajldkard" zbog dobrih igara u Lionu.

Belgijanac se nije zaustavio na tome, rekao je da se mnogo njegovih kolega takođe žalilo, a i same sudije osjećaju pritisak jer nikad više u tenisu nije bilo toliko nepoštovanja. "Pričamo u svlačionici, obavijestili smo i zvaničnike ATP organizacije, mora nešto da se uradi po tom pitanju. Mislim da se ovo dešava samo na Rolan Garosu, na Vimbldonu, Australiji i USU Openu toga nema, a u Parizu je nezdrava atmosfera", dodao je on.

Podsjetimo, slična situacija dogodila se i prošle godine na Rolan Garosu, a možda najglasniji je bio hrvatski teniser Ivan Dodig koji je podigao pehar kao šampion dubla. Njemu se nije dopalo kako su se ponašali navijači tokom turnira, ali još više mu je smetalo sramna organizacija.

Izvor: YouTube/Jean/Screenshot

"Imam još nešto važno da kažem. Ja sam četiri puta osvajao Rolan Garos i imam ukupno sedam grend slem titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportista, a to znači da svi igrači treba da budemo jednaki kada se takmičimo'', rekao je bez dlake na jeziku Dodig i objasnio je šta je problem:

''Jako sam tužan što moram ovo da vam pričam, ali ja sam 15 dana na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turista u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Rolan Garos i ovaj turnir zaslužuje da tretira svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao'', naglasio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC